2011 <> 2013

Generalforsamling 2012


Referat

Af Laurids Paulsen
Nedenstående referat baserer sig på Laurids Paulsens officielle referat, men er forkortet og redigeret af Hans E. Jacobsen.

Formand Christoffer Pedersen aflagde en fyldig beretning, der koncentrerede sig om juniorarbejdet, holdturnering, nye aktiviteter og generel medlemsfremgang. Christopher uddelte præmier til de bedst placerede i klubturneringen (Esben, Ib, Martin i A-gruppen. Morten, Bernhard og Stig i B-gruppen) og til topscorerne på holdene (Jens, Hans og Langer). Christopher udnævnte Peter Svendsen til årets medlem og Hans E. Jacobsen fik prisen for bedste indlæg til Bondefangeren.

Kasserer Stig Lenskjær aflagde regnskab, der stort set balancerede omkring 0.

Christoffer Pedersen gav lidt baggrund for bestyrelsens ønske om at aflønne juniortrænere.

Stig oplyste, at samlet pris for 1. holdets sæson i skakligaen var billigere end forventet. Prisen blev holdt nede, fordi mange ikke ønsker kørselsgodtgørelse.
Nogle savnede budget for 2011-12 for at have noget at sammenligne med. Stig lovede at tage det med næste år.

Der udspandt sig en lang debat om træning ved GM Sune Berg Hansen. Sune havde holdt en enkelt træningsaften for hele klubben - meget vellykket og velbesøgt. Desuden havde Sune holdt en enkelt træningsseance med en af førsteholdsspillerne. Det var mindre end planlagt.
Der har af forskellige årsager været problemer med at få ordningen skudt i gang, bl.a. fordi Sune har haft problemer med tiden. Poul Kleiminger fremførte argumenter for, at trænerordningen var skæv - han havde bl.a. selv spillet 11 af 14 kampe for 1. holdet, og var meget skuffet over både fremgangsmåde og ordningen generelt, herunder særligt, at undervisning var forbeholdt få i klubben.
Ordningen blev diskuteret - herunder bestyrelsens mandat til at træffe omkostningstunge beslutninger uden om generalforsamlingen. Bl.a. Esben støttede Poul, og kunne heller ikke se sig selv modtage undervisning af en 1. holds spiller. Diskussionen var 2-delt:

a) Er trænerordningen noget, som vi skal bygge videre på?

b) Har bestyrelsen mandat til at beslutte udgifter, som ikke er besluttet på generalforsamling - og hvad er i givet fald beløbsgrænsen?

Flere medlemmer ønskede, at budgettet afsat til trænerordningen blev overført til ordninger/undervisning, der kom alle medlemmer til gode. Argumenter for og i mod - herunder, at vi faktisk har en relativt stor kassebeholdning, og at bestyrelsen vurderede, at det foregik indenfor bestyrelsens mandat.
Forslag fra Frands, at bestyrelsen tager de forskellige input med fra GF og udarbejder nogle forslag, der offentliggøres på hjemmesiden, og sættes til afstemning på hjemmesiden.
Ole Rasmussen pegede på, at der i budgettet var skabt luft til undervisning o.l. for kr. 17.000 - det var så den nyvalgte bestyrelses arbejde at sætte rammerne for, hvordan midlerne skal bruges; under skyldig hensyn til debatten på GF.

Regnskabet og budgettet vedtaget.

Indkomne forslag:
Bondefanger.
Forslag fra Erik Hvalsø om at lukke bondefangeren - vi har en meget velfungerende hjemmeside, og kun ganske få medlemmer, som ikke er på nettet. Oplyst, at bondefangeren koster ca. 3-4.000 kr. årligt. Ville gerne fortsætte som lay-out mand, hvis det blev besluttet at fortsætte bladet, og der blev fundet en anden redaktør end Ib, som ikke ønskede at fortsætte. Esben ønskede klubbladet fortsat - han så stor værdi i bladet. Det ansporede til at skrive indlæg, og han glædede sig til hver gang, der kom et nyt blad. Flere medlemmer, bl.a. Peter, Ole og Palle støttede Bondefangeren - flere argumenter, bl.a. værdien af, at man kan ha' noget fysisk i hænderne ligesom flere andre medier, f.eks. Skakbladet og dagblade.
Enighed om, at tiden ikke er moden endnu, afstemning viste bred enighed om at fortsætte, men … der mangler en redaktør…

Indstilling af Jens østergaard til FM-titel. Forslag fra Christoffer om, at Jens på baggrund af en 2. plads i kandidatklassen og topscorer på 1. holdet i skakligaen, herunder, at han kun var ½ point fra en IM-norm, indstilles til FM - koster klubben kr. 500.
Enstemmigt vedtaget På forhånd tillykke til Jens.

Valg af:
a) Formand, næstformand, kasserer og 3 bestyrelsesmedlemmer
Christoffer Pedersen genstillede som formand - genvalgt.
Ib Hother Andersen stopper som næstformand - Hans E. Jacobsen valgt
Stig Lenskjær genvalgt som kasserer.
Jan Pederen genstiller - genvalgt
Henrik Holm og Lurids Paulsen stopper i bestyrelsen, og erstattes af Erik Hvalsøe og David Palvig.
b) 1 revisor
Johnny Andersen - genvalgt
c) 2 suppleanter (fælles for punkt a-b)
Morten Kühn og Palle Skov valgt.

Valg af bladudvalg:
Erik står gerne for lay-out/forside.
Esben foreslog en egentlig redaktion/gruppe, der stod for arbejdet med at sætte bladet sammen, og ville gerne være med i gruppen. Vil gerne selv være med. Debatteret … På forslag fra Hans blev der nedsat et kommunikationsudvalg til både hjemmeside og klubblad. Flere frivillige, og udvalget består herefter af Hans E. Jacobsen, Christoffer Pedersen, Esben Lauge, Palle Skov og Erik Hvalsø med mulighed for at hente flere ind efter behov.

Christoffer nævnte herefter, at han har haft kontakt til Dan (fra Canada), der gerne ville være "chefredaktør", men savner den tætte kontakt til klubben til at være hovedansvarlig for selve indholdet af bladet. Dan herefter også valgt til gruppen.

Valg af juniorudvalg:
Laurids og Christoffer fortsætter.
Morten og Esben vil gerne komme af og til og hjælpe til. Peter Svendsen kommer måske igen.

Eventuelt.
Hans mindede om Hillerød byturnering og mulighed for en sidste tilmelding.
Peter Svendsen: Forslag om livebrætter, også til turneringer "i huset". Videregivet til bestyrelsen.
Jens østergaard: Takker for indstillingen til FM-titlen. Nævnte, at DSU søger arrangører til DM i hurtigskak - kan måske gøres som mindeturnering for Evald. Bestyrelsen beslutter.
Stig: Afsætter gerne kantineopgaven, hvis andre vil ha' opgaven - ingen frivillige.
Christoffer: Der mangler en materialeforvalter. Der er forskelligt materiale, der ligger rundt omkring hos medlemmerne, og der er ikke styr på det. Der mangler overblik og en ansvarlig, der styrer udlån m.m. Intet besluttet. Peter Langer mente, at opgaven lå hos bestyrelsen.

Christoffer: Glad for opbakningen til GF og specielt til bondefangeren.