Kvik links:

Intro video


Sponsorer




 


Frivillig støtte indbetaling

 

2016 <> 2018

Nyheder 2017


Spilletid og -sted
Tirsdag
Fredensvej 12C 1.sal
Juniorer: kl. 18-19.15
Alle: kl. 19.30 - slut
Onsdag
Brohuset
Østervang 103
kl. 12:30 - 16:30
Polgarbrikkerne

Pigeskak
Ny i skak?
 

31.december 2017


Bestyrelsen ønsker alle medlemmer og venner af Hillerød Skakklub et rigtig godt nytår, og vi håber på mange gode skakoplevelser i det nye år.

2018 starter med en nyskabelse - et gratis introforløb for nye voksne skakspillere der enten aldrig har været i en skakklub før, eller kun har prøvet det kort tid. Vi tror der er mange der - ikke mindst pga. Magnus Carslen - er blevet nysgerrige efter hvad skak er for noget, og hvordan man dyrker det.
Læs mere om introforløbet der starter 9. januar.
Kender du nogen du tror der kunne tænke sig at deltage, så er det nu der skal tages kontakt!

Turneringen om årets klubmesterskab starter allerede tirsdag den 2. januar. Der bliver en Mestergruppe på 8 deltagere, en B-gruppe med 8 deltagere og en C-gruppen med 10 deltagere. Alle spiller 7 runder. Se gruppeinddelingen

26.december 2017


Ikke alle de gode skakresultater lige før jul har fået den omtale de fortjener.
Skakligaholdet vandt 5-3 over de nordsjællandske rivaler fra Nordkalotten. En flot sejr som bragte holdet op på 50%. Det lover godt for fortsættelsen i foråret.

Lars Nilsson har lavet et udførligt referat af Hillerød 2 overraskende sejr i 2. division over BMS 2.
Læs holdkampreferatet.

Vi må heller ikke glemme at Hillerød 3 har lagt sig i spidsen i A-rækken efter 3 sejre på stribe. Den seneste sejr blev på hele 6-2 over Sjælsø 2 - et meget flot resultat!

18. december 2017

Juleafslutningen i klubben finder sted tirsdag den 19.12! Juniorerne starter kl. 18.00 og de voksne kl. 19.30.

Juleafslutningen for voksne er fuld at traditioner. Der er præmieoverrækkelser fra efterårets turneringer. Vinderen af tipskonkurrencen for 2017 bliver afsløret (den blev udfyldt ved sidste juleeafslutning) og tipskuponen for 2018 skal udfyldes. Carsten står igen i år for julequizzen der igen kræver brug af mobiltelefon. Det er den ene skakaften om året hvor telefonen skal være tændt! Endelig er der den sjove og anderledes juleskakturnering.

Kom også for at høre om efterårets begivenheder og planerne for foråret 2018 samt baggrunden for det beløb Hillerød Skakklub har modtaget fra Rotaryfonden.

Det hele garneres med gløgg og æbleskiver - og denne gang også med en særlig skakkage.

Mød op og vær med til at fejre julen sammen med dine gode skakvenner!

17. december 2017

Super søndag for Hillerød Skakklub! Skakligaholdet vandt lokalopgøret mod Nordkalotten med 5-3 mens Hillerød 2 i 2. division vandt 4½-3½ over BMS 2.

På topbrættet i skakligaen vandt GM Sune Berg Hansen et vigtigt parti over GM Jonny Hector. De to har spillet mod hinanden et hav af gange tidligere. Sandi vandt lidt mirakuløst over Jakob Sylvan og den sidste sejrherre var Jan Nordenbæk der vandt sikkert og var færdig som den første. 5-3 var en vigtig sejr der bragte Hillerød tilbage i stillingen.

Hillerød 2 overraskede igen. Med 4 reserver på holdet overgik spillerne igen alle forventningerne. BMS stillede endda med den tidligere landsholdsspiller Jacob Øst Hansen på førstebræt, men det var også det eneste parti BMS vandt. For Hillerød vandt Peter Svendsen og Morten Kühn, mens resten spillede remis.

Se alle resultaterne

16. december 2017

Følg med i holdkampen mellem Hillerød 1 og Nordkalotten 1 hjemme fra sofaen. Se livesending søndag kl. 12.

Du kan også møde op og se partierne live i klubbens lokaler og samtidig følge med i kampen mellem Hillerød 2 og BMS fra Ballerup i 2. division. En stor skaksøndag i vente i Hillerød!

10. december 2017

Frederikværk 1 - Hillerød 4: 5½-2½

Onsdag spillede Hillerød 4 ude mod Frederiksværk 1. Ratingforskellen på holdene havde på forhånd udpeget denne holdkamp til sæsonens vanskeligste. Og vi fik da også at mærke, at stålvalseværket ikke er lukket ned endnu. Det lykkedes kun for Ole at snyde sig uden om valserne med en manøvre, der sikrede ham to vindende bønder i overskud. Længe så det ud til, at Frands også ville kunne sætte modstanderen mat i et slutspil med DL mod DS. Men sikkerhedsknappen virkede deværre på modstanderens valse, og Frands måtte nøjes med remis. Også Arne F. med et godt lokalkendskab og Micki holdt stand mod valserne og tog remis, mens Rasmus, Thue, Philip og Jan måtte en tur gennem valsen og tabte, selvom de længe holdt stand. Resultatet var på trods af nederlaget bedre end det forventede.

5. december 2017

Hillerød 3 vandt hele 8-0 over Roskilde 2!   Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? Der er flere forklaringer. Dels er Roskilde 2 ikke længere det hold de var for blot få år tilbage, dels er Hillerød 3 stærkere end nogensinde og endelig så skal det også flaske sig på dagen. Med undtagelse af Peter Svendsen på bræt 1 var alle hillerødspillere klare favoritter. Når så Svenne endda vinder efter flot spil, så var der lagt i kakkelovnen til Roskilde. Hans var lidt heldig da et lovende officersoffer ikke viste sig at være korrekt, men modstanderen brød hurtigt sammen. Resten af partierne var ren kørsel! En optimal start for Hillerød 3 i A-rækken.

Til gengæld gik det rigtig skidt for Hillerød 5 mod Frederiksværk 2 i C-rækken. Langer kæmpede sig til en remis, men desværre tabte de øvrige 3, så resultatet blev ½-3½. Et lidt kedeligt resultat!

Lars Nilsson har beskrevet Hillerøds overraskende flotte sejr over Helsingør i 2. division. Læs beretningen.

4. december 2017

Med december måned på kalenderen er det ikke kun tid til at tænke på juleforberedelser, men også på tilmelding til sæsonens klubmesterskab/klubturnering for Hillerød Skakklub.

Turneringen starter tirsdag den 2. januar og løber over 7 runder frem til start april. Pga. mange andre aktiviteter i klubkalenderen er turneringen i år skåret ned fra 9 til 7 runder. Turneringen spilles primært i 8-mandsgrupper alle mod alle. Der er ikke noget indskud, men alligevel gode præmier.

Turneringen er klubbens ældste og mest traditionsrige og vi har registreret navnene på klubmestrene helt tilbage til 1937. Se listen over alle klubmestre.

Tilmeld dig ved at sende en mail til formand@hillerodskakklub.dk eller tilmeld dig selv på DSU's  hvor turneringen er registreret som klubturneringen 2018.

3. december 2017

Sejr og nederlag til Hillerød Skakklub i divisionsturneringen! Men begge resultater var meget overraskende. I Xtracon-skakligaen var Hillerød favorit mod et ungt og talentfuldt hold fra BMS. Men det gik helt anderledes. Hillerød var aldrig i nærheden af bare uafgjort og tabte 3-5. Eneste sejrherre var Nikolaj Borge, mens holdleder Jens Østergaard på mirakuløs vis reddede en tabt stilling. Begge stormestre Sune Berg og Lars Schandorff fik remis, og det samme fik Tim Jaksland.

Helt modsat gik det Hillerød 2 i 2. division. Ikke mange havde levnet det afbudsplagede hold mange chancer mod Helsingør. Men holdet og ikke mindst reserverne overgik sig selv, og vandt 4½-3½. Palle Skov, Peter Svendsen og Henrik Holm vandt, mens Lars Nilsson, Arne Øland og Morten Kühn fik remis.

Se alle resultaterne i divisionsturneringen.

Også Hillerød 5 i C-rækken var i aktion i en udsat kamp mod Solrød 2. Holdet tabte knebent 1½-2½. Peter Langer, Philip Estrup og Arne Feldung spillede remis og Hans Henrik Hviid tabte.

27. november 2017

Ændring til klubprogrammet: Tirsdag d. 28/11 udgår programpunktet "unge mod ældre". I stedet bliver det en skakaften i slutspillets tegn med fokus på bedømmelse af slutspilsstillinger og typiske slutspil, man skal kende. Målgruppen er alle breddespillere med op til ca. 1800 i rating.

24. november 2017

Hillerød 3 vandt 4½-3½ over Nordkalotten 2 i A-rækken. Nordkalotten var svag favorit efter ratingtallene, så derfor var det en god og vigtig sejr til Hillerød. Sejren kunne dog sagtens været blevet endnu større. Både Arne Øland, Morten Kühn og Mikael Ramkilde havde meget lovende stillinger undervejs, og Peter Svendsen var meget tæt på at holde remis på bræt 1 mod stærke Esben Kjems Hove. En rigtig god start for Hillerød 3!

22. november 2017

En meget tæt holdkamp i B-rækken endte med et knebent nederlag til Hillerød 4 i kampen mod Espergærde på 3½-4½. Lige til det sidste havde Hillerød muligheden for uafgjort hvis Frands Lavrsen havde kunne vinde et fordelaftigt, men drilsk tårnslupspil. Men partiet endte remis. For Hillerød vandt Rune Eliasen, Rasmus Rabjerg og Thue Rabjerg. Se resultaterne.

19. november 2017

Der var både op- og nedture for Hillerød Skakklub i første runde af divisionsturneringen. Lørdag vandt Hillerød en meget flot sejr på 6-2 over Nordre i Skakligaen. Der var sejre til Lars Schandorff, Nikolaj Borge, Steen Skovlund og Jens Østergaard, mens de øvrige spillede remis. Til gengæld tabte Hillerød med de samme cifre om søndagen mod Skanderborg. Et lidt skuffende stort nederlag selv om Skanderborg er mesterskabsfavoritter.

I 2. division debuterede Hillerød 2 mod Nørrebro 1. Hillerøds hold var afbudsplaget med 3 reserver, men var alligevel tæt på at redde et 4-4 resultat i land. Efter lidt omkiftelige begivenheder i og omkring tidsnøden endte det alligevel med et nederlag på 3-5. Nogenlunde som forventet efter ratingtal. Carsten Erlandsen og Niels-Peter Nielsen stod for sejrene.

17. november 2017

I den kommende weekend og uge tager Hillerød Skakklub fat på holdturneringen med kampe for fire af klubbens hold. I Skakligaen møder Hillerød 1 Nordre og Skanderborg i et fællesarrangement i Århus. Hillerød 2 møder Nørrebro Skakklub på udebane søndag. Hillerød 4 har tirsdag hjemmekamp mod Espergærde og torsdag skal Hillerød 3 til Græsted og møde Nordkalotten 2.

I den forbindelse er klubbens gennemgående holdstatistik opdateret. Læs mere om holdstatistikken

15. november 2017

Den årlige venskabsmatch mellem Hillerød og Allerød blev afviklet samtidig med at Danmark slog Irland 5-1 i fodbold og kvalificerede sig til VM i Rusland i 2018. Helt så godt gik det ikke for Hillerød Skakklub. Læs meget mere om venskabsmatchen.

Martin Lønvig fra Skjold Burne Vine i Hillerød stod for præmieoverrækkelsen af præmierne fra den netop afsluttede Skjold Burne Hillerød Open 2017.

Præmietagerne

Fra venstre: Jakob Lyng Petersen (størst ratingfremgang), Albert Emil Lyng Petersen (vinder ratinggruppe 1), Martin Lønvig Skjold Burne Vine, Carsten Pedersen (nr.3), Jakob Hein (vinder ratinggruppe 2), Hans E. Jacobsen (vinder af turneringen) og Andreas Cort Maleeva Hansen (største positive overraskelse). Tak til sponsor og tak til alle deltagerne for en god turnering!

13. november 2017

Tirsdag den 14. november står Hillerød Skakklub som arrangør af den årlige venskabsmatch mod Allerød Skakklub.
Men inden vi starter matchen kl. 20, vil der fra 19.30 være præmieoverrækkelse til alle vinderne i Skjold Burne Hillerød Open. Det gælder både vinderne af hovedturneringen, vinderne af ratinggrupperne og de tre specialpræmier - største overraskelse, størst ratingfremgang og præmien for smukkeste parti!

Indehaveren af Skjold Burne Vine i Hillerød - Martin Lønvig - vil stå for præmieoverrækkelsen.

4. november 2017

Capisci l'scacchi italiano?

Selv om du gør, kan du alligevel lære mere på klubaftenen - tirsdag d. 7/11 kl. 19:30: Sune Berg Hansen vil holde et oplæg om italiensk åbning, og det vil blive krydret med italienske specialiteter til indvortes brug.

31. oktober 2017

Skjold Burne Hillerød Open er slut, og der blev ikke megen spænding om de to første pladser. Både Lars Nilsson og Hans E. Jacobsen spillede remis indbyrdes i 3. rundes hurtigskak og vandt resten af partierne. De to højest ratede levede dermed klart op til forventningerne. Placeringen skulle afgøres ved korrektion og her var Hans et mulehår foran Lars, og blev dermed vinder af turneringen.

Albert Emil Pedersen blev en klar nr. 3 med 5 point i hovedturneringen. Albert var 'kun' i ratinggruppe 1 og blev dermed turneringens store positive overraskelse. Da præmien som vinder af ratinggruppe 1 er højere end den samlede 3. plads, går 3. præmien videre til turneringens nr. 4 - Carsten Pedersen. Nr. 2 i præmiegruppe 1 blev Frands Lavrsen med 3½ pont.

I præmiegruppe 2 var der mange om budet med 3½ point. På korrektion vandt Jacob Hein foran Philip Estrup. Det var Philips første turnering, så det var også en stor positiv overraskelse!

28. oktober 2017

Præmier i Skjold Burne Hillerød Open 2017

Den afgørende runde om præmierne i Hillerød Open spilles på tirsdag. Alle præmier består af en kombination af gavekort til Skjold Burne Vine samt vin/specialøl/chokolade afhængig af præmietagernes preferencer. Der vil blive uddelt præmier i hovedturneringen og to ratinggrupper samt tre specialpræmier. Værdien af præmierne vil være:

Hillerød Open
1. præmie 1000 kr.
2. præmie 700 kr.
3. præmie 400 kr.
2 ratinggrupper
1. præmie 600 kr.
2. præmie 400 kr.
3 specialpræmier
Præmier af 300 kr.

I sagens natur kan præmierne ikke deles, og derfor afgøres placeringen ved ligestilling af korrektion, som er:   1. Mittel-Buchholz   2. Sonneborn-Berger   3. Almindelig korrektion.

Hvis en spiller opnår mere end én placeringspræmie, vil vedkommende kun modtage den største.

Præmierne vil blive uddelt tirsdag d. 7. november af vores sponsor fra Skjold Burne.
Efter præmieoverrækkelsen vil Lars Schandorff holde foredrag over temaet: Italiensk.

25. oktober 2017

Syvende og afgørende runde af Skjold Burne Hillerød Open 2017 er lagt.
Den afgørende kamp om førstepladsen står mellem Hans E. Jacobsen og Lars K. Nilsson. Tredjepladsen og vinderne af ratinggrupperne står endnu åbne.
I denne runde er Arne Feldung blevet oversidder. Se din modstander og farve i stilling og resultater.

25. oktober 2017

Lars Nilsson og Hans E. Jacobsen fortsætter parløbet i Skjold Burne Hillerød Open. Begge vandt i 6. runde, og har dermed 5½ point og kan ikke længere indhentes af de øvrige spillere. Hans vandt dog en lidt heldig sejr i en meget lang kamp mod Frands Lavrsen. Turneringens store positive overraskelse - Albert Emil Pedersen vandt over Steen Kopperberg og har 4 point - alene på 3. pladsen. På 3½ point befinder, der sig ikke færre end 9 spillere.

Albert fører naturligt nok også ratinggruppe 1 med sine 4 point, men tæt efter følger 4 spillere med 3½ point. Ratinggruppe 2 føres af Jakob Hein og Andreas Cort Maleeva Hansen begge med 3½ point.

Sidste runde spilles 31. oktober og præmieoverrækkelsen finder sted den 7. november, hvor der samtidig er Italiensk temaaften hvor GM Lars Schandorff holder foredrag.

22. oktober 2017

Sjette runde af Skjold Burne Hillerød Open 2017 er lagt. Du kan se din modstander og farve på stilling og resultater.
Runden har afbud fra Morten Kühn og Benny Nielsen. Så der vil også blive en oversidder, som i denne runde er Daniel A.C.M. Hansen.

14. oktober 2017

Holdturneringen starter om en måned, og bestyrelsen har derfor vurderet holdtilmeldingerne fra medlemmerne og efter bedste evne sat 5 hold.

Hillerød er igen i år repræsenteret i Skakligaen - og i forstærket udgave. Desuden har Hillerød for første gang også et hold i 2. division. Det giver spændende udfordringer for klubbens mange stærke mesterspillere. Se alle holdene til den kommende sæson, og læs om forventningerne til holdene.

12. oktober 2017

Nu kan der også spilles skak på Kaffebar Blichfeldts Bønner i Slotsgade i Hillerød. Det første træk blev udført torsdag den 12. oktober kl. 16.30 af formanden Hans E. Jacobsen og Kenny Bagges søn. Indehaver af cafeen - Marina Blichfeldt - samt Kenny Bagge og Peter Langer følger med!

Skak på Kaffebar

Skakklubben har stillet skakmateriel til rådighed for cafeen, som i efterårsferien vil køre skak som gennemgående tema. Efter lørdagsskak i klubbens lokaler den 14.oktober mødes vi på cafeen kl. 12.00 og giver skakinitiativet en god start!

12. oktober 2017

Trænger du til at få et åbningsrepertoire der passer din spillestil - eller føler du dig på usikker grund i slutspil? Hvis ja, så er der hjælp at hente i Hillerød Skakklub.

Tirsdag den 17. oktober starter vi to interessegrupper op med de to ovennævnte temaer. Flere medlemmer har på forhånd meldt sig som interesserede, men der er plads til flere, så mød op tirsdag den 17. Så kan du også selv være med til at præge form og indhold.

Christopher Pedersen vil være tovholder på åbningsrepertoire gruppen og Peter Svendsen vil være tovholder på slutspil. Form og indhold afhænger meget af hvor mange interesserede der melder sig og hvilket niveau de enkelte befinder sig på!

11. oktober 2017

Femte runde af Skjold Burne Hillerød Open gav sejre til både Lars og Hans som nu begge med 4½ point er et helt point foran resten af feltet med to runder igen. Bedst i ratinggruppe 1 er Frands Lavrsen med 3½ og bedst i ratinggruppe 2 er Jacob Hein med 3 point. Se stilling og resultater.

8. oktober 2017

Femte runde af Skjold Burne Hillerød Open er lagt. Der har været to afbud, så der bliver desværre også en oversidder, som i denne runde bliver Micki Christoffersen. Se stilling og resultater.

4. oktober 2017

Lars Nilsson og Hans E. Jacobsen vandt i topopgørene i 4. runde og fører turneringen med 3½ af 4. Lars i fin stil med flere fine ofre. På 3 point følger Morten Kühn og Albert Emil Pedersen. Længere nede overrasker yngste deltager Andreas Maleeva Hansen med 2½ point. Se stilling og resultater.

1. oktober 2017

Fjerde runde og første runde med klassisk betænkningstid af Skjold Burne Hillerød Open er lagt. Der har kun været ét afbud til runden, så der er ikke en oversidder. Se hvem du skal spille imod under stilling og resultater.

27.september 2017

Skjold Burne Hillerød Open kom godt i gang med 3 runder hurtigskak. Formålet med de 3 første runder var at opnå en form for seedning før de sidste 4 runder med klassisk betænkningstid. Det lykkkes, idet de 4 højest ratede har lagt sig i spidsen med 2½ point. Det samme har Kenny Bagge, der dermed som den eneste brød rækkefølgen. Se stilling og resultater.

20. september 2017

Sandi Stojanovski blev fortjent vinder af klubmesterskabet i lynskak foran Jens Østergaard. B-finalen blev vundet af Peter Svendsen, C-finalen af Mikael Ramkilde og D-finalen af Micki Christophersen.

17. september 2017

Husk klubmesterskab i lynskak tirsdag den 19. september. Tilmelding og indskrivning sker ved fremmøde mellem 19.30 og 19.45.

Hillerød scorede 5 af 10 i 2017-udgaven af Sekskantmatchen mellem 3 danske og 3 svenske klubber. Helsingborg vandt suverænt med 8 af 10. Hillerød blev delt 3'er med Helsingør.

9. september 2017


Fransk café-aften


På tirsdag ser vi på den franske åbning, men også på fransk skak og fransk skakkultur som sprudler i disse år. Dertil serveres en let anretning af fransk ost og fransk rødvin fra klubbens nye sponsor Skjold Burne vine.

Vi vil også starte interessegrupper op. I første omgang med emnerne:

1. Opbyg et åbningsrepertoire
2. Midtspilstemaer
3. Slutspil
4. Skaktræning med computer

6. september 2017

Hurtigskak turneringen over 6 runder blev præget af to klubveteraner og ikke mindst Peter Svendsen, der efter sigende vandt sin første hurtigskak turnering i næsten 30 år! Men Peter havde bragt en god skakform med sig hjem fra Spanien - spillede rigtig godt og gjorde rent bord med 6 af 6. På andenpladsen kom formanden Hans E. Jacobsen med 4½. I alt deltog 19 spillere i turneringen.

3. september 2017

Hurtigskak turneringen (halvtimes turneringen) fortsætter på tirsdag med de sidste tre partier. Det er ikke en forudsætning, at du var med til de første tre partier. Så kom og sæt dit præg.

29. august 2017

I aften starter årets hurtigskak turnering med de første tre runder. Det er en god lejlighed til at få skærpet kombinationerne efter sommerens henslængte dasen og inden efterårets turneringer starter. Så kom og vær med.

28. august 2017


Lørdagsskak, interessegrupper og caféaften.

Hvad dækker klubbens nye tiltag over?

Lørdagsskak er hver anden lørdag fra kl. 10-12 og er forbeholdt klubbens juniorer - drenge og piger. Første gang er 2. september i klubbens lokaler.
Fra den 16. september udvides konceptet med forskellige temaer for klubbens mere voksne spillere fra kl. 12-14 - se interessegrupper.

Interessegrupper er et nyt initiativ for skakspillere med nogenlunde samme styrke og interesser indenfor skak. Det kan f.eks. være forskellige åbninger, midtspilstemaer eller slutspilstemaer. Det kan være opgaver, og det kan være spillere med samme styrke der vil spille lynskak eller bare vil lære noget - blive bedre skakspillere.
Tirsdag den 12. september - caféaften - vil vi forsøge at samle medlemmernes forskellige ønsker og se, om der kan dannes grupper på mindst 5-6 stykker.
Samtidig vil vi starte op med et frisk tema: Fransk åbning tilsat lidt fransk vin og ost!

25. august 2017


Glæd dig selv - og støt klubben: Køb ind hos Skjold Burne.

Hillerød Skakklub har indgået en sponsor-aftale med Skjold Burne i Hillerød, bl.a. om at Skakklubben modtager en procentdel af de indkøb, som klubbens medlemmer foretager i butikken. Læs mere om Skjold Burnes sponsorat.

23. august 2017

De tre musketerer fra Frederiksværk - Flemming Stald, Birger Jarulf og Steen Kopperberg - blev hyldet som tre gruppevindere af Hillerød Byturnering 2017. Den nye bymester Flemming Stald gennemgik nogle af sine gevinstpartier.

 
Bymester Flemming Stald og gruppevindere
Birger Jarulf og Steen Kopperberg.
 
Christopher gennemgik skønhedspartiet
begået af Thue Rabjerg.

Bagefter gennemgik Christopher grundigt skønhedspartiet fra turneringen. Det var Thue Rabjerg, der havde vundet et smukt parti over Svend Aage Rand - et parti hvor Thue demonstrerede stor skakforståelse. Stort tillykke til Thue.

Den afsluttende lynturnering blev vundet af Christopher efter omkamp med Steen.

22. august 2017

Polgarbrikkerne - pigeskak er startet godt op med to dygtige trænere: Sandra de Blécourt Dalsberg og Ellen Kakulidis. Du kan læse mere om pigeskakken ved at følge linket i boksen øverst til højre.

21. august 2017

Vi fortsætter rækken af portrætter af nye spændende ansigter i klubben med et portræt af klubbens nye pigeleder Sandra deBlécourt Dalsberg. Læs portrættet.

19. august 2017

Tirsdag den 22. august følger vi op på Hillerød Byturnering 2017 på festlig vis.

Bymester Flemming Stald vil gennemgå nogle partimæssige højdepunkter. Vi vil se og kåre vinderen af skønhedspræmien, og vi vil slutte med en lynturnering.

17. august 2017


Hillerød Open 2017

Indskrivningen til Hillerød Open 2017 er startet.

Turneringen bliver tilrettelagt som en Dansk Schweizer, og for at undgå mange aftener med partier mellem spillere med stor ratingforskel, er den første spilledag planlagt med tre hurtigskakpartier med en betænkningstid på 15 min. + 5 sek.pr.træk. Partierne vil blive ratet som hurtigskakpartier.
Derefter følger fire normale partier på hver sin spilleaften med betænkningstiden 90 min. + 30 sek.pr.træk. Disse vil også blive ratet.

Der er kun plads til et begrænset antal spillere i turneringen, så tilmeld dig inden listen bliver overtegnet. Du kan tilmelde dig hér.


I år bliver turneringen sponsoreret af Skjold Burne, Frederiksværksgade 95, Hillerød. Præmierne er vine og gavekort, og forretningen har det meste af det, som kan stimulere lystcenteret: Vin, spiritus, delikatesser, gavekurve, kaffe og the, chokolade, cigarer og ikke mindst: Verdens bedste øl.

Du har mulighed for at prøvesmage otte håndlavede øl fra det italienske bryggeri Baladin. Skjold Burne inviterer til prøvesmagning d. 12/9 med en lokalkendt kyper. Se invitationen.

16. august 2017

En flot optakt til skaksæsonen med stort fremmøde i den nye og udvidede juniorafdeling og et godt og konstruktivt forældremøde.

I voksenafdelingen var skakken i hård konkurrence med Garry Kasparov come-back, der blev transmitteret live på nettet. Men alligevel var der 20 deltagere i tidshandicapturneringen.
Turneringen fik en tredelt vinder - Ib Hother, Sandi og Arne Øland endte alle på 4 point, og vil senere modtage nogle velfortjente vingaver fra klubbens nye sponsor - Skjold Burne vine i Hillerød.

12. august 2017


Ventetiden er forbi for de skakinteresserede, hvoraf nogle måske har brugt sommeren på at sætte sig ind i nye farverige varianter.
Den nye skaksæson starter tirsdag den 15. august i klubbens lokaler - Frivilligcentret, Fredensvej 12 C.

Drenge og piger starter kl. 18:00 - bemærk ½ time tidligere end sidste år - og der er forældremøde/orientering også fra kl. 18:00.

De voksne starter kl. 19:30 med velkomst, orientering om planerne for sæsonen og en lille hyggelig åbningsturnering.
Mød op i Hillerød Skakklub fra starten af den nye sæson.

4. august 2017

Om kort tid – tirsdag den 15. august åbner Hillerød Skakklub dørene op for en ny skaksæson. Den bliver spændende, anderledes og præget af en ny tilgang til skak. Vi har tidligere beskrevet strategien her på hjemmesiden, men nu skal den udmøntes i praksis.

Det første konkrete initiativ er på ungdomsfronten, hvor klubben satser massivt på at tiltrække unge spillere til ungdomsafdelingen. En afdeling der kommer til at bestå af 3 grupper – en for dem der lige er startet med skak, en udviklingsgruppe for de øvede og - som noget helt nyt - en pigegruppe.

Det betyder også nye lederkræfter og nye ansigter i klubben, som vi vil præsentere her på hjemmesiden. Vi har tidligere fortalt om stormester Sune Berg Hansen og den rolle han får. Nu er turen kommet til en af de nye ledere af pigeafdelingen – Ellen Kakulidis.

Ellen er et nyt spændende navn i danske kvindeskak. Hun er for alvor brudt igennem de seneste par år med en række gode resultater. Ellen er netop flyttet fra Ålborg til hovedstadsområdet for at studere, og det har gjort det mulig for hende at indgå i vores ungdomstrænerteam. Vi er glade for at kunne præsentere Ellen Kakulidis som en del af trænerteamet i Hillerød Skakklub!

30. juli 2017

Xtracon Chess Open i Helsingør er ved at være slut. 430 spillere har deltaget i Danmarks største Open i skak, heriblandt flere verdensnavne.
Også mange Hillerødspillere har været involveret. Ni spillere fra klubben har deltaget i turneringern, Sandi Stojanowski, Tim Jaksland, Arne Øland, Bernhard Sørensen, Vigge Sørensen, Ole Rasmussen, Jacob Hein, Micky Christoffersen og Hans Henrik Hviid. Resultaterne kan ses på turneringens hjemmeside.
Men andre Hillerødspillere har også været involveret. GM Sune Berg Hansen har f.eks. spillet simultan og GM Lars Schandorff har været gæstekommentator.

En stor dansk skaklig begivenhed er slut, og det betyder samtidig at sommeren er ved at gå på hæld og klublivet så småt starter igen. Hillerød Skakklub åbner sæsonen tirsdag den 15. august. Mere om det senere!

15. juli 2017

Sommerferie er tid for deltagelse i skakturneringer i udlandet. Tim Jaksland har deltaget i en fransk turnering i Sanary sur Mer med 4½ af 9 som resultat.
John Rødgård deltager i øjeblikket i en Open på Færøerne. Turneringen har en stærk top, men ikke så stor bredde.
Peter Langer og Hans E. Jacobsen er netop hjemvendt fra Frankrig hvor de deltog i en Open i Villard de Lans. Læs meget mere om denne turnering.

10. juli 2017

Hillerød Skakklub er tilbage i Skakligaen

Uden at spille er Hillerød Skakklub tilbage i Skakligaen. De dobbelte danmarksmestre - Philidor - har trukket sig fra Skakligaen og har efterladt sig en tom plads, som tilfalder Hillerød Skakklub som nr. 9 i Skakligaen i sidste sæson.

Det er altid trist, når en skakklub bukker under, som der desværre har været rigtig mange eksempler på de seneste 25 år. Philidor var et spændende eksperiment. De brugte mange år på at spille sig op i toppen af dansk skak og efter bare to sæsoner på toppen, så stoppede festen. Nogen vil sige: Skønne spildte kræfter, og andre vil sige: Et spændende initiativ, som gavnede dansk skak, er desværre slut.

I Hillerød Skakklub siger vi tak for tilbuddet om at spille i Skakligaen i 2017/18. Vi mener, vi hører hjemme i ligaen, og er glade for at kunne deltage igen!

28. juni 2017

Hillerød Skakklub satser stort og nyt!

Alle skal føle det er sjovt og godt at være i Hillerød Skakklub. Der skal være sjove skaktilbud til alle niveauer. Samtidig skal medlemstallet stige med mindst 15% om året de næste fem år, og klubben skal være en del af eliten i Danmark.

En ny ambitiøs strategi skal gøre Hillerød Skakklub til Danmarks bedste, største og stærkeste skakklub indenfor de næste 5 år.

Læs meget mere om klubbens nye satsning og samarbejdet med stormester og syvdobbelte danmarksmester Sune Berg Hansen.

22. juni 2017

Juniorafdelingen ønsker god sommer

Hillerød Skakklub har en blomstrende juniorafdeling, og i tirsdags holdt vi sæsonafslutning på plænen foran klubbens lokaler.
Der var mødt 18 friske drenge og piger op til haveskak, rundbold, pizza og sodavand, og så blev der også uddelt præmier og pokaler til de unge spillere, der havde udmærket sig i løbet af sæsonen på den ene eller den anden måde.

Som følge af den øgede interesse for skak blandt de unge mennesker har bestyrelsen besluttet at øge indsatsen for at fastholde, dygtiggøre og tiltrække nye juniorer i Hillerød Skakklub.
Det sker med flere forskellige tiltag, som vil blive afsløret, inden vi åbner dørene op til august for en ny sæson.

Stemningsbilleder fra sommerafslutningen (klik for større format):

18. juni 2017

Kalenderen for sæsonen 2017-2018 er skitseret.
Hen ad vejen vil der ske ændringer: Der vil f.eks. blive tilføjet både onsdags- og lørdagsskak, og foreløbigt er det kun ugerne, som ligger fast for holdskakken i 8. hovedkreds. (Lidt uheldigt er vinterferien blevet én af ugerne, så dér kan I ikke tage på skiferie.)
Se kalenderen for næste sæson.

14. juni 2017

Hillerød Byturnering 2017 er slut. Ny bymester blev Flemming Stald fra Frederiksværk. Det har ligget fast en uges tid, men 2. pladsen blev snuppet af Svend Steenstrup, Allerød, der i et afgørende parti vandt over David Christophersen.

Basis 1 blev vundet sikkert af Steen Kopperberg med 6 point foran Henrik Holm med 4½ point.

Basis 2 blev vundet af endnu en Frederiksværkspiller: Birger Jarulf. Andenpladsen blev delt mellem Rune Eliasen og Rasmus Rabjerg - begge Hillerød.

Basis 3 fik en dramatisk afslutning. Thue førte før sidste runde, men gik ned mod John Sø og blev samtidig overhalet af John i stillingen. Til sidst sluttede Ole Rasmussen sig til John Sø på førstepladsen ved at vinde over Afan. Thue endte på 3. pladsen.

Dermed er 2017 udgaven af Hillerød Byturnering slut og skakspillerne i Nordsjælland kan gå på velfortjent sommerferie.


Vinderne af Basis 3 i Hillerød byturnering 2017:
Ole Rasmussen og John Sø på delt førsteplads og Thue Rabjerg på tredjepladsen.

8. juni 2017

Sidste runde er lagt for Basis 3 i Hillerød byturnering 2017. I denne runde skal Jakob Lyng Petersen spille mod Hr. Oversidder.
Se turneringsplanen.

Før sidste runde afvikles tirsdag den 13. juni har Frederiksværksspillerne taget det meste af spændingen ud af turneringen og sat sig på det meste.
Flemming Stald spillede sidste runde forud mod Daniel Andersen og vandt et godt parti. Dermed kan Flemming ikke indhentes og blev dermed Hillerød Bymester 2017. Tillykke med mesterskbaet.
I Basis 1 kan Steen Kopperberg stadig indhentes af Henrik Holm, men i Basis 2 er Birger Jarulf vinder efter remis mod nærmeste konkurrent Rune Eliasen.
Kun i Basis 3 kan Frederiksværkspillerne ikke være med. Her har en yderst velspillende Thue Rabjerg fra Hillerød lagt sig i spidsen før sidste runde, men her kan stadig ske meget!

6. juni 2017

Flot Hillerød præstation ved pokalstævnet i Svendborg.

I seniorækken blev Hillerød - forstærket til lejligheden med vores tidligere medlem Steen Skovlund - en flot nr. 2 i seniorrækken.

11 Hillerød 1 2 3 4 5 6 Total
  modstanderhold 12 4 13 7 9 6  
  John Rødgård 1 ½ ½ 1 1 ½
  Steen Skovlund Larsen 1 0 ½ 1 1  
  Tim Jaksland 1 0 ½ ½ 1 0
  Jan Nordenbæk   1 ½   1 1
  Finn Nøhr 1     ½    1
  Holdresultat 4 2 3 4 17

Kun et enkelt nederlag til de senere vindere fra Fredericia blev det til. Alt i alt en meget flot præstation af Hillerød holdet!

31. maj 2017

Spillerne fra Frederiksværk Skakklub dominerer stillingerne i Hillerød Byturnering med 1 runde igen.
Flemming Stald overtog 1. pladsen i M-klassen med sejr over Svend Steenstrup, men stillingen er utrolig tæt og alt kan ske..
Til gengæld har Steen Kopperberg og Birger Jarulf begge Frederiksværk sat sig tungt på Basis 1 og Basis 2.
Kun i Basis 3 kan Hillerødspillerne gøre sig gældende. Ole Rasmussen og Thue Rabjerg er med i kampen om 1. pladsen sammen med John Sø Allerød.
Se stillinger og resultater.

26. maj 2017

Sjette runde i Hillerød byturnering er lagt for Basis 3, og Søren Ellegaard er oversidder i denne runde. Dermed går turneringen ind i sin næstsidste runde uden klare tendenser til vindere af grupperne.
Se turneringsplanen.

19. maj 2017

Femte runde er lagt for Basis 3 i Hillerød byturnering 2017. I denne runde skal Arne Feldung spille mod Hr. Oversidder.

Der er desuden to partier, som udsættes:
- Finn Eldor - Thue Rabjerg
- John Schjølin - Afan Jahic
(Partierne skal være spillet senest d. 6/6)

Se turneringsplanen.

17. maj 2017

Efter fjerde runde af Hillerød byturnering 2017 er der intet afgjort om bymesterskabet. Pointene er jævnt fordelt fra top til bund af Mesterklassen. Det gælder for alle grupperne, undtagen Basis 2, hvor Birger Jarulf har sikret sig 4 af 4 sejre og fører gruppen med 1½ point med tre partier igen.
Se turneringsplanen.

12. maj 2017

Fjerde runde af Hillerød Byturnering 2017 er lagt for Basis 3. I denne runde skal Benny Nielsen spille mod Hr. Oversidder og får derfor 1 point.
Se turneringsplanen.

5. maj 2017

Tredje runde af Hillerød Byturnering 2017 er lagt for Basis 3. Så weekenden kan bruges til noget fornuftigt: Skak forberedelser.
John Schjølin er selvvalgt oversidder i denne runde.
Se turneringsplanen.

3. maj 2017

I weekenden fik Magni Cederholm overrakt vinderpokalen for sin gruppe af Frederiksbergs borgmester. Se mere om turneringen.

Anden runde er afviklet af Hillerød Byturnering 2017. Både Mestergruppen og Basis 1 tegner jævnbyrdige - alle har point og er på tavlen og ingen har maksimum.
I basis 2 fører Birger Jarulf med 2 point. I basis 3 har både Søren Ellegaard, Thue Rabjerg og Hardy Hansen maksimum efter 3 runder.
Se resultater og stillinger.

30. april 2017

Lodtrækningen til 2. runde af Hillerød Byturnering 2017 er foretaget. I Basis 3 er Svend Aage Rand blevet oversidder.

24. april 2017

Hillerød Byturnering 2017 er skudt i gang med 37 tilmeldte deltagere. Det er 7 færre end i sidste års turnering, hvilket især skyldes, at der ikke meldte sig modstandere til Ib Hother Andersen med ratingtal over 2000.

I første runde er der afbud fra Svend Steenstrup, Eilif Rosenkilde og Hans Henrik Hviid.

NB! Basis 3 har fået foretaget ny rundelægning mandag morgen, idet startrækkefølgen nu er fastlagt ved lodtrækning.
Se turneringsplanen.

23. april 2017

En velbesøgt generalforsamling i Hillerød Skakklub gav fuld opbakning til bestyrelsens nye visionære 5 års plan (se planen). Som en naturlig konsekvens var der også accept af budgettet og genvalg til hele bestyrelsen.

Det første konkrete resultat af den nye strategi er et nyt tilbud om eftermiddagsskak hver onsdag fra 13-17. Foreløbig fra nu af og frem til udgangen af maj måned 2017. Første gang var onsdag den 19. maj og fremmødet var tilfredsstillende.

Nu skal vi i gang med af skaffe nye medlemmer til skak om eftermiddagen. Vi tror der ligger et stort uopdyrket potentiale af helt nye skakspillere, som vi kan nå med dette tilbud.

Et andet konkret tiltag til den kommende sæson er implementeringen af ”Hillerød Skakskole”. Projektet blev onsdag den 19. april belønnet med et stort legat fra Grethe Christiansens Legatstiftelse, hvor Morten og Hans på klubbens vegne modtog legatet ved en festlig sammenkomst på Sophienborgskolen.


Formanden og næstformanden har modtaget et legat fra Grethe Christiansen mindefond, ved en fin reception på Sophienborgskolen. Der blev ialt uddelt 2.5 mio fordelt på 60 modtagere, som alle gør et stort stykke arbejde med børn og unge i Hillerød.

Det betyder at finansieringen af første sæson af Hillerød Skakskole i det store og hele er på plads!

11. april 2017

Generalforsamling
Se indkaldelsen og dagsordnen for den ordinære generalforsamling i Hillerød Skakklub tirsdag den 18. april kl. 19.30 i klubbens lokaler Frivilligcentret, Fredensvej 12 C, 1. sal.

DM 2017
Carsten og Hans er draget til det nordjyske for at repræsentere Hillerød Skakklub ved DM 2017. Se deres resultater og stillingen i gruppe G5 1. forløb.

5. april 2017

Ib Hother Andersen blev sikker vinder af klubturneringen 2017. Bernhard Sørensen vandt B-gruppen og Thue Rabjerg vandt C-gruppen.

Det blev resultatet efter en spændende sidste runde af klubturneringen. Ib vandt meget sikkert - afgav kun enkelt remis og sluttede med 8½ point. Christopher og Søren fulgte på de næste pladser - begge med 6 point, men Christopher mangler et parti pga. rejse til USA.

I et spændende oprykningsdrama i B-gruppen var det Bernhard der løb med palmerne. Bernhard gjorde hvad han skulle ved at vinde over Ole, men han skulle have lidt hjælp fra Søren Nygaard i partiet mod Kenny. Kenny stod overlegent efter åbningen men fejlede og det blev altså Bernhard der vandt B-gruppen og samtidig får retten til at spille i Mestergruppen næste år.

Thue vandt et spændende indbyrdes opgør mod Erik Holm og vandt dermed C-gruppen helt fortjent. Som bonus er der oprykning til B-gruppen. Erik endte på en mangedelt 2. plads med Micky, Finn og Hardy.

Dermed er klubturnering slut. Præmieoverrækkelse ved generalforsamlingen den 18. april. Se slutstillingen.

29. marts 2017

Før sidste runde i klubturneringen, og hvor alle udsatte partier er afviklet, kan vi allerede nu kåre klubmesteren for 2017 - Ib Hother Andersen. Ib har spillet en næsten fejlfri turnering, har kun sat ½ point til og fører med 1½ point foran Christopher med 1 parti igen. Et stort tillykke tillykke til Ib med sit 6. klubmesterskab, men det første siden 2010.

B-gruppen bliver et opgør mellem Bernhard og Kenny, der kæmper om 1. pladsen og oprykning til mestergruppen i næste sæson. Kenny er ½ point foran Bernhard og har dermed en lille fordel.

I C-gruppen bliver kampen om førstepladsen afgjort i et direkte opgør mellem Thue Rabjerg og Erik Holm. Erik snublede i 8. runde og skal nu vinde over Thue for at vinde C-gruppen.

Se stillingen og resultater i klubmesterskabet.

19. marts 2017

Det går ikke altid, som man kunne ønske sig i skak. De afsluttende runder i holdturneringen startede flot med Mesterrækkeholdets suveræne oprykning til 2. division, men sluttede med lidt af en nedtur.

Først missede Hillerød 3 oprykningen fra A-rækken i kampen mod stærke Gribskov. Selv om Hillerødspillerne underpræsterede på dagen, var der aldrig tvivl om resultatet - Gribskov vandt klart med 7-1 og fik en fortjent oprykning.

Her i weekenden skulle Hillerød i Skakligaen forsøge at redde livet i svære kampe mod Philidor og Jetsmark. Men det gik desværre ikke. Også her underpræsterede Hillerødspillerne en smule, og hvis holdet skulle have overlevet, havde det været nødvendigt at overpræstere.
Et ærgerligt tilbageslag ingen tvivl om det, men det ændrer ikke noget ved klubbens fremtidsplaner og visioner.

Hillerød Skakklub har vedtaget en 5 års plan, der skal bringe klubben op blandt de allerbedste klubber i Danmark målt på medlemstal, klubaktiviteter, klubmiljø og resultater.
Planen er så småt ved at udmønte sig i konkrete initiativer og starter rigtig op ved indgangen til næste sæson. Med tilgang i løbet af sæsonen af IM John Rødgaard, og fra næste år også af GM Sune Berg Hansen, så er årets skuffelse forhåbentlig kun et lille bump på vejen til noget meget større!

18. marts 2017

I den afsluttende runde af holdkampen lykkedes det Hillerød 4 at begrænse nederlaget til et knebent 3½-4½ på trods af, at Gribskov 2 stillede op med to stærke reserver på de første brædder.
Læs mere om årets præstationer på Hillerød 4.

15. marts 2017

Hillerød Skakklub afholder Ungdoms Grand Prix lørdag d. 22. april 2017.
Læs indbydelsen hér, og tilmeld dig turneringen i DSU's turneringssystem.

Junior kalenderen er opdateret med forårets aktiviteter. Se kalenderen hér.

13. marts 2017


OPRYKNING!

Så lykkedes det endelig at bevæge os i den rette retning fra M-rækken, hvor vores 2. hold har ´boltret` sig i 21 sæsoner i træk!
Vi kan efter gårsdagens 4½-3½ sejr over Frederikssund kalde os divisionshold fra næste sæson.

Læs mere om den sidste kamp i M-rækken.

9. marts 2017

Den kommende uge byder på sidste runde i holdturneringen og flere nervepirrende kampe for Hillerød Skakklub.

Det hele starter på søndag kl. 12 i Allerød, hvor Mesterrækkeholdet ligger til oprykning til 2. division. I givet fald er det første gang i klubbens historie, at vi vil have 2 divisionshold! 2½ point er nok mod Frederikssund, som har haft en dårlig sæson og kæmper for at undgå nedrykning.

Tirsdag skal Hillerød 4 til Farum til fællesafslutning i B-rækken. I modsætning til de øvrige hold kan Hillerød 4 højst nå at forbedre sin placering i B-rækken.

Torsdag skal Hillerød 3 til Allerød og kæmpe mod Gribskov om oprykning til mesterrækken. Hvis Hillerød vinder med mindst 4½-3½, så rykker Hillerød op. Ellers rykker Gribskov op. Så det er egentlig meget enkelt og meget spændende.

Endelig slutter skakligaholdet sæsonen i Skanderborg den 18. og 19. marts med en dobbeltrunde mod Philidor og Jetsmark. Der skal scores godt for at undgå nedrykning, med mindre Nordre har en dårlig weekend.
De sidste kampe kan følges live fra DSU's hjemmeside.

8. marts 2017

Ib Hother Andersen har taget føringen i klubturneringen efter sejr i 7. runde over Søren B. Andersen, mens Mikael Ramkilde vandt over Hans E. Jacobsen.

I B-gruppen vandt Helge Malchau over Bernhard Sørensen, og Søren Nygaard vandt lynhurtigt over David Christophersen. Dermed fører Helge og Søren i en meget tæt gruppe.

I C-grupppen fører Erik Holm fortsat efter sejr over Thien, mens to af de hårdeste konkurrenter Thue Rabjerg og Finn Eldor spillede remis.
Se resultater og stillinger.

7. marts 2017

Hillerød Byturnering 2017 er en 7 runders koordineret turnering, som starter d. 25. april. Startlisten er begrænset, men du kan stadig nå at tilmelde dig hér.

3. marts 2017

6. runde i holdturneringen sluttede for Hillerød 3's vedkommende med en lille sejr på 4½-3½ over Nordkalotten 2. Det betyder en direkte kamp om oprykning i den sidste kamp mod Gribskov. Hillerød er 1 point efter, men en sejr på 4½-3½ er nok til at Hillerød 3 rykker op i Mesterrækken. Vi kan selv afgøre det.

De afsluttende runder bliver nervepirrende for Hillerød Skakklub. Førsteholdet i skakligaen skal kæmpe for overlevelse, mens Hillerød 3 skal kæmpe for oprykning til Mesterrækken. Hillerød 2 er efter en overvældende sæson, så godt som sikker på oprykning til 2. division - en stor triumf!
Kun Hillerød 4 i B-rækken og Hillerød 5 i C-rækken har udspillet deres roller for denne sæson

1. marts 2017

Af Lars Nilsson, holdleder for Hillerød 2.

 

Rekordernes år!

Her gik holdlederen og troede at to gange 8-0 på en sæson var vildt! Men men men....... Holdet i år ER først og fremmest ET hold - usædvanlig god holdånd, koncentration OG ikke mindst respekt for ALLE vores modstandere!
Dette har været opskriften hele vejen. Gode reserver når vi har afbud osv.
Så på mange måder en usædvanlig tirsdag aften gjorde, at vi IGEN vandt 8-0! Denne gang over et stabilt og godt Fredensborg-hold.

Der var ikke mange dikke-darer undervejs. Jeg så forløbet således fra min stol på 7.brættet: Læs beretningen.

27. februar 2017

Hillerød - Skanderborg 3 - 5. Et hæderligt nederlag til en meget stærk modstander. Resultatet gør desværre, at den afsluttende dobbeltrunde om tre uger bliver nervepirrende spændende. Dagens store lyspunkt var IM John Rødgaard, der i sin første optræden for Hillerød spillede et flot parti og vandt med sort - dagens eneste individuelle sejr til hjemmeholdet. Jens Østergaard kæmpede meget længe for at holde et svært tårnslutspil, og reddede til sidst et meget vigtigt halvt point hjem ved trækgentagelse.

Tirsdag går det løs igen. Hillerød 2 i Mesterrækken spiller en meget vigtig oprykningskamp mod Fredensborg og Hillerød 4 i B-rækken møder topholdet fra Solrød.

25. februar 2017

Hillerød Skakklubs bedste hold i Skakligaen spiller søndag kl.12 en meget vigtig kamp mod Skanderborg. Hillerød er efter et par sløje resultater kommet i nedrykningsfare, og et godt resultat er påkrævet. Følg med i kampen i klubbens lokaler Frivilligcentret 12 C eller følg partierne live på nettet på følgende link: Hillerød-Skanderborg.

23. februar 2017

Carsten Pedersen har berettet fra 3. holdets kampe mod Bornholm 2 og Gribskov 1, samt vurderet Hillerød 3's muligheder inden de to sidste runder af holdturneringen. Læs beretningen.

22. februar 2017

Der skulle have været to topopgør i M-klassen, men pga. afbud fra Christopher blev der kun ét topopgør: Det var Ib Hother og Arne Øland, som mødte hinanden i et meget spændende opgør, der endte i et springerslutspil, som Ib vandt. Dermed mistede Arne et skridt i topkampen.
Søren Bull mødte Carsten P. og begge fortsatte deres stime. Søren med at vinde og Carsten med at tabe. Dermed fører Søren med 5 af 6. Ib og Hans har begge 4½ + et udsat parti.

B-rækken er meget tæt og jævnbyrdig. Bernhard og David fører og har begge et udsat parti.

I C-rækken måtte Erik Holm afgive en remis mod en godt spillende Sebastian Agersø. Thue benyttede chancen, og med gevinst mod Thien nåede han op på siden af Erik. Begge har 5 af 6 og skal mødes i sidste runde - spændingen er intakt.
Se alle resultater i klubturneringen.

19. februar 2017

I vinterferien har flere af klubbens spillere været aktive i turneringer. Carsten Pedersen og Jens Østergaard har været i Växjø og spillet en populær open med først 4 hurtigskakpartier og dernæst 5 partier med almindelig betænkningstid. Begge spillere klarede sig flot, var tæt på præmier og hentede en del rating med hjem.

Vores nye medlem - John Rødgaard - deltog i Senior-DM og var tæt på at vinde +50 klassen. Også et fint resultat af John!

Tirsdag er det så hverdag igen - juniortræning og 6. runde i klubturneringen står på programmet!

5. februar 2017

Tirsdag den 7. februar er der foredrag og træning med stormester Lars Schandorff. Dagens tema er spil på et bestemt farvekompleks, og desuden er der nyt fra Skakligaholdet.
Træningen starter kl. 19:45 og er som altid åben for alle klubbens medlemmer. Mød op på tirsdag - her er virkelig noget at lære!

1. februar 2017

Fuldt hus i lokalerne i Hillerød Skakklub tirsdag. Hillerød arrangerede fællesafslutning i C-rækken for de 6 deltagende hold. Hillerød 5 var en af deltagerne, men det har ikke været nogen god sæson for holdet, der også tabte 5. kamp og sluttede sidst i rækken. Frederiksværk 2 vandt C-rækken.
Se stillingen i C-rækken.

Samtidig spillede Hillerød 3 i A-rækken mod Roskilde 2 og vandt en overraskende stor og sikker sejr på 6½ - 1½. En rigtig god kamp og et flot resultat, der betyder at Hillerød 3 fører A-rækken, men holdet mangler dog de to stærkeste rivaler, Nordkalotten 2 og Gribskov 1, så der er lang vej hjem!
Se stillingen i A-rækken.

Hillerød 4 måtte i aftes "nøjes" med at score det forventede og tabte derfor 2½ - 5½ til Helsingør 3. Rasmus Rabjerg var eneste sejrherre for Hillerød, mens Rune Eliasen, Kenny Bagge og Micki Christoffersen tog remis.
Se stillingen i B-rækken.

30. januar 2017

REKORDERNES år for 2. holdet!

Sikke en sæson. 4 - 4 mod Roskilde, og det var via 8 remiser!
Endnu en ting ingen af os har prøvet før.

Læs mere af Lars Nilssons beskrivelse af Hillerød 2's holdkamp i Mesterrækken.

29. januar 2017

To afgørende holdkampe for Hillerød Skakklub går i gang søndag kl. 12.
I Skakligaen spiller Hillerød mod bundholdet K41 og skal meget gerne have en klar sejr. I Mesterrækken er der absolut topkamp mellem Hillerød og Roskilde. Vinder Hillerød lugter det af oprykning til 2. division.
Følg K41-Hillerød live.

26. januar 2017

Søndag den 22. januar var omkring 25 medlemmer mødt op til et åbent visons- og klubseminar. Det var Hillerød Skakklubs fremtid og situation om 3-5 år, der skulle diskuteres ud fra et detaljeret oplæg fra bestyrelsen.
Oplægget lagde op til et helt nyt og anderledes aktivitetsniveau de kommende år.

Fremover vil klubben satse massivt på modtagelse og undervisning af nye medlemmer. Vi skal tilbyde differentierede skaktilbud til både drenge og piger, talenter og nybegyndere. Og ikke kun børn og unge, men også voksne og pensionister. Klubben skal kunne modtage alle skakinteresserede og sørge for at de føler sig velkommen og kan udvikle sig skakligt.
Satsningen kræver undervisere, undervisningsmaterialer, flere åbningstider og øget pres på lokaler, og resultatet bliver forhåbentligt, at klubben om 5 år har mere end 120 medlemmer.
Men satsningen stopper ikke her. Klubben vil have flere åbningstider, både eftermiddage og lørdag formiddag. Klubben vil understøtte interessegrupper og eftermiddagshold med forskellige temaer. Egne lokaler med egen indretning er det ultimative fremtidsmål for klubben.
Sideløbende vil klubben også satse mere på resultater for klubbens topspillere i Skakligaen. Hillerød satser på om et par år at være med helt i toppen af dansk skak.

Satsningen spænder altså vidt - både top og bredde - og kræver økonomi, arbejde og masser af energi og entusiasme. Det sidste var der masser af på klubseminaret og der kom masser at gode forslag fra medlemmerne og de skal nu bearbejdes i bestyrelsen.

Bestyrelsen kunne notere fuld opbakning til visionen fra medlemmerne. Det betyder at forberedelserne kan gå i gang allerede nu, således at vi kan begynde at opfylde ambitionerne fra starten af næste skaksæson.

Startskuddet har lydt, arbejdet er i gang - Hillerød Skaklub version 2.0 er på vej.

Følg med på hjemmesiden - bestyrelsen vil løbende informere om initiativer.

25. januar 2017

Efter 5 runde er det stadig formanden der overraskende fører mestergruppen nu med 4½ af 5. Men denne gang var det en meget heldig sejr, da Frands spillede et flot parti lige indtil kl. nærmede sig midnat. Lige så overraskende er det Arne Øland der er nr. 2 med 4 point.
B-gruppen er meget uoverskuelig med flere udsatte partier, men Kenny Bagge har spillet sig op i toppen sammen med Helge Malchau.
I C-gruppen har en trio skilt sig ud. Erik Holm har 4½ foran Thue og Finn med 4.
Se alle resultater.

20. januar 2017

Det endelige resultat af holdkampen i A-rækken mellem Hillerød 3 og Bornholm 2 er blevet: 5 - 3.
Ole Rasmussen tabte på 8. bræt til David Lykke Olsen fra Bornholm med det umiddelbare resultat, at kampen endte 4 - 4. Men David var ikke opført på styrkelisten, hvilket turneringslederen klarede ved efterfølgende at sætte ham på og dømme resultatet gyldigt. Efter protest fra Hillerød og nogle dages betænkningstid til turneringslederen blev resultatet rettet til Oles fordel, altså: 5 - 3.

17. januar 2017


8 - 0

For anden gang i fire holdkampe gjorde Hillerød 2 rent bord og efterlod intet til modstanderen. Denne gang var det Helsingør 2, som fik renset deres brædder. Læs Lars Nilssons beretning om, hvordan Hillerød 2 gjorde det denne gang.


Thomas Hall (Helsingør 2) - Søren Bull Andersen (Hillerød 2).

16. januar 2017

Husk tilmelding til det åbne klubseminar søndag den 22. januar fra kl. 14 til 17.30. Vi skal diskutere klubbens fremtid ud fra et visionsoplæg, som bliver sendt til alle deltagerne før seminaret. Send en mail til formanden for tilmelding.

Hillerød 2 i Mesterrækken vandt for anden gang i år med 8-0, denne gang mod Helsingør 2 og fører Mesterrækken. Nu er der virkeligt lagt op til topkamp mod Roskilde om 2 uger. Se stilling og resultater.

I A-rækken spillede Hillerød 3 mod Bornholm 2. Hillerød vandt knebent med 4-3 på de 7 øverste brædder. Hillerød tabte på bræt 8, men mod en spiller der ikke var opført på styrkelisten og dermed ulovlig. Den endelige afgørelse af kampresultatet udestår. Se stilling og resultater.

15. januar 2017

Tirsdag den 17. januar er det tid at få afviklet udsatte partier, for alle der ikke spiller holdkampe. Benyt chancen og lav en aftale med din makker!

12. januar 2017

4. runde af klubturneringen blev afviklet med næsten fuldt program. Topopgøret i M-klassen mellem Hans E. Jacobsen og Ib Hother Andersen endte remis uden den store dramatik. Hans fører gruppen med 3½ point.
Ole Rasmussen fører gruppe B med 3 point efter sejr over den evige rival - Peter Langer.
I C-gruppen er det Erik Holm med 3½ point der er kommet bedst fra start. Se alle resultater.

Lørdag den 14. januar er der skak i klubbens lokaler. Hillerød 3 tager imod Bornholm fra kl. 12 i A-rækken. Kig forbi og støt Hillerød i topkampen!

9. januar 2017

Kenny Bagge står for tirsdagens indledende foredrag:

"Jeg har hørt en lille fugl synge om at Jan Nordenbæk ville give 1000 kr. pr. Rating point til den som kunne få ham til at stige i rating!
Så her kommer foredraget om: "Hvordan Jan Nordenbæk kan blive en bedre skakspiller uden at åbne en skakbog!"
Et foredrag for alle, om hvordan man kan forbedre sin rating uden at spille skak!"

8. januar 2017

Hillerøds skakligahold fik en kneben sejr lørdag på 4½-3½ over Århus/Skolerne, men tabte søndag til et andet århushold - SK1968 med 3-5. Et lidt ærgerligt nederlag, eftersom nedrykningsstregen nu rykker tættere på. Weekendens store helt var Ib Hother Andersen, der vandt sit parti i begge matcher.

Nordsjællands wekend EMT i Allerød er slut. Bernhard Sørensen og Hardy Hansen fik begge en delt 1. præmie i deres grupper. Tillykke til begge spillere!
De øvrige hillerødspillere hentede kun erfaring og glæde ved spillet!

7. januar 2017

Der er to vigtige eller store turneringer i denne weekend:

Hillerød 1 møder Århus/Skolerne og SK 68 i Skakligaen. De tre hold ligger tæt og lige over de to bundhold. Så den indbyrdes placering kan blive afgørende, hvis et af bundholdene skulle avancere. Se turnerneringstabellen.

Allerød Skakklub afholder Nordsjællands weekend EMT, som er afløseren for NSU turneringen. Syv ud af de 76 tilmeldte spillere er fra Hillerød Skakklub. Se turneringstabellerne.

4. januar 2017

Efter 3. runde i klubturneringen er det overraskende nok formanden, der er den eneste med 3 point. Flere kan dog nå op i Mestergruppen, når de udsatte partier bliver spillet. Aftenens drama stod Christopher og Morten for. Efter et langt og dramatisk parti endte Christopher med at overse en mat og tabte. Der var vist ellers masser af remisskakker lidt tidligere.
I B-gruppen var det Kenny og Malchau der stod for dramaet. Partiet endte remis og Helge fører med 2½ point.
I C-gruppen er der ingen udsatte partier, men heller ingen med maksimum. Erik Holm fører med 2½ point efter sejr over Jacob Hein.
Se alle resultater fra 3. runde.