Kvik links:

Intro video


Sponsorer




 


Frivillig støtte indbetaling

 

2020 <> 2022

Nyheder 2021


Spilletid og -sted
Tirsdag
Fredensvej 12C 1.sal
Juniorer: kl. 18 - 19.15
Alle: kl. 19.30 - slut
Onsdag
Brohuset
Østervang 103
kl. 12:30 - 16:30
Torsdag
Skak Café
Fredensvej 12C 1.sal
Alle: kl. 19 - 21
Ny i skak?
 

30. december 2021

Smittesituationen og myndighedernes anbefalinger har medført nogle nødvendige ændringer i skakkalenderen for starten af 2022.

Nytårskuren med tilhørede turnering tirsdag den 4. januar i Frivilligcentret er aflyst. 

Torsdagscafeen torsdag den 6. januar gennemføres som planlagt og klubturneringen starter tirsdag den 11. januar som planlagt.  Dog er der genindført pligt til at bære mundbind, når man bevæger sig rundt i Frivilligcentret, men ikke når man sidder og spiller.

Juniortræningen starter først igen tirsdag den 18. januar.  Deltagerne får særskilt beked på mail.

Brohuset er lukket frem til og med den 17. januar. Det betyder at starten på Brohus XII-turneringen udskydes en uge og dermed først starter onsdag den 19. januar.

Det kan ikke udelukkes, at der kommer yderligere ændringer, så følg med på klubbens hjemmeside.

Se den reviderede kalender med alle ændringerne.

På trods af alle besværligheder ønsker Hillerød Skakklub alle medlemmer et rigtig godt nytår.

 

20. december 2021

For en uge siden spillede Hillerød 3 holdkamp mod Nordsjælland 1 og fik en ordentlig dukkert på 1:7. Læs i Frands Lavrsens referat, hvorfor kampen også kunne være endt 4-4.

19. december 2021

Med Michaels instruktive lektion om opposition i torsdagscafeen lukker Hillerød Skakklub ned for 2021 og ønsker alle medlemmer og venner af Hillerød Skakklub en glædelig jul og et godt nytår.

I skrivende stund er det lidt uklart, hvordan starten af 2022 kommer til at forme sig. Hvordan udvikler smittesituationen sig, og kommer der restriktioner på foreningslivet? Det har vi nogle uger til at finde ud af, men som udgangspunkt forudsætter vi, at vi som planlagt kan gå i gang med klubturneringen tirsdag den 11. januar og Brohus XII den 12. januar.

Tilmelding til klubturnering og tilmelding til Brohus XII.

18. december 2021

Brohus XI er afsluttet - og med ny deltagerrekord på 22 spillere. Der blev delte vindere i både A- og B-gruppen. I A-gruppen opnåede både Mikael Ramkilde og Hans E. Jacobsen 4 af 5. Det var anden gang Mikael vandt en Brohus-turnering og fjerde gang at Hans vandt. I B-gruppen var det Leif Sørensen Nordkalotten og Finn Eldor Gribskov, der delte førstepladsen også med 4 point. Begge har vundet B-gruppen før i Brohusturneringer. Se alle resultater fra Brohus XI.

Se også oversigten over alle tidligere Brohusturneringer.

15. december 2021

Alexander Kapitonov blev klubmester i lynskak 2021. Alexander scorede overbevisende 4½ af 5 i finalegruppe A foran Jan Nordenbæk med 4 point.

Micki Christoffersen vandt finalegruppe B med 4 point foran Poul Hempler og Hans E. Jacobsen.

Deltagerantallet på 12 var færre end normalt, men den aktuelle smittesituation gør nok, at nogle spillere holder sig lidt væk i øjeblikket. Dog et glædeligt gensyn med Torben Sørensen, som ikke har spillet meget i klubben de sidste mange år. Torben klarede sig fint og blev nr. 3 i finalegruppe A.

14. december 2021

Bestyrelsen har besluttet at aflyse den planlagte juleafslutning tirsdag den 21. december pga. Coronasituationen. Det betyder, at indeværende uge blive sidste uge med skak i Hillerød Skakklub i 2021.

Vi slutter med Lynmesterskabet i aften, sidste runde i Brohus XI onsdag og skakcafe torsdag med opposition som tema. Herefter går vi på juleferie og mødes igen tirsdag den 4. januar til nytårstaffel. Mere om det senere!

13. december 2021

Tirsdag den 14. december afholdes det årlige klubmesterskab i lynskak i Hillerød Skakklub. Alle medlemmer kan deltage. Tilmelding ved fremmøde mellem 19.30 og 19.45.

 12. december 2021

Det gik desværre lidt som frygtet for Hillerød Skakklub i kampen mod Køge i Skakligaen.  Vi fik en syngende lussing på 1-7. Kun Sune Berg og Tim Jaksland fik en remis.  Køge har vundet alle sine 3 første kampe med 7 eller 7½ point og er bare i en klasse for sig. Det blev ikke i år vi kunne drille dem.

Hillerød Skakklub i 2. divsion spillede 4-4 mod Brønshøj i en jævnbyrdig match med ikke færre end 6 remisser, et enkelt tab og så en enkelt gevinst til reserven Finn Nøhr. Det blev den eneste individuelle sejr i 24 partier til hillerødspillerne denne søndag.

I mesterrækken tabte Hillerød nemlig også 1-7 mod Nordsjælland. Her fik Frands Lavrsen og Peter Balslev remis, mens resten tabte.I mesterrækken er styrkeforskellene mellem holdene meget stor. Det vidner tre 7-1 sejre i søndagens kampe om. Lidt overraskende at en gammel storklub som Roskilde meldte sig ind i rækken af hold, der tabte med 1-7.

Ikke nogen god afslutning på 3. runde i holdturneringen og så lige op til jul. Næste runde spilles midt i januar - søndag den 16.januar og ugen derefter.

11. december 2021

Der venter Hillerød Skakklub nogle store udfordringer i den kommende weekend. Skakligaholdet skal til Køge og møde det suveræne tophold fra Køge, men Hillerød har tidligere præsteret godt mod netop Køge, så hvorfor ikke igen...?

Hillerød 2 i 2.division skal til Brønshøj, og her venter en på papiret jævnbyrdig kamp. 

Hillerød 3 i Mesterrækken er det eneste hold, der har hjemmebane, men det er mod Nordsjælland, som er storfavoritter til oprykning. Det bliver en meget svær kamp!

9. december 2021

De senese udmeldinger fra myndighederne omkring stramning af Corona-restriktioner har desværre betydet, at Hillerød Skakklub har måttet aflyse årets julefrokost.  Alle skaklige aktiviteter kan heldigvis fortsætte uforandret.

Hillerød 4 vandt tirsdag en klar sejr over Gribskov 1 med 5½-2½. De individuelle vindere blev Morten Kühn, Michael Szymanski, Lars Rahbek, Rasmus Rabjerg og Peter Langer.  Kim Wammen spillede remis. Resultatet betyder at Hillerød 4 rykker helt frem i stillingen og sammen med Nordkalotten 2 lægger billet ind på førstepladsen i rækken.

1. december 2021

Tilmeldingen til Klub turnering 2022 er åbnet. Den bliver arrangeret som en 7-runders alle-mod-alle og starter d. 11-01-2022. Tilmeld dig Klubturnering 2022.

25. november 2021

Tirsdag den 30. november er der holdtræning med klubbens stormester Lars Schandorff. Udgangspunktet er partierne fra 2. og 3. holdet i de første to holdrunder som Lars har modtaget kopier af, men spillere fra de øvrige hold er også meget velkommen til at deltage.  Det plejer at være meget lærerigt!

Anden runde i holdturneringen sluttede med 6-2 til Hillerød 4 over Solrød - en meget flot og imponerende sejr i A-rækken. De individuelle vindere blev Morten Kühn, Michael Elmvang, Freddy Nielskov, Michael Szymanski, Lars Rahbek og Henrik Damm.

Hillerød 5 i B-rækken tabte med 2½-5½ til Allerød 3 - et resultat der senere er ændret til 4-4 fordi Allerød ved en beklagelig fejl havde brugt en forkert styrkeliste og dermed byttet om på flere spillere på holdet. Det blev desværre først opdaget senere på aftenen, selv om flere Allerødspillere undrede sig meget over opstillingen. Eneste reelle vinder for Hillerød blev Jan Pedersen.

Se resultater fra alle kampe i hovedkredsen

Frands Lavrsen har produceret et fint referat af kampen i mesterrækken mellem Hillerød 3 og Sjælsø. Læs referat af kampen

22. november 2021

To rigtig gode resultater for Hillerød Skakklub i søndagens skakmatcher. 

I 2. division vandt Hillerød 2 med 5-3 over Frederiksberg i en match der på forhånd virkede meget lige efter ratingtallene. Men Carsten Erlandsen og Alexander Kapitonov vandt deres partier, mens alle øvrige partier endte remis.

Se alle resultater

Hillerød 3 var på en meget svær opgave ude mod Sjælsø 1 og tabte knebent 3½-4½.  Det var en kamp hvor det forventede resultat ville være noget i retning af 1½-6½, så Hillerødspillerne præsterede klart over forventet. Esben Lauge Sørensen og Henrik Holm vandt begge over klart højere ratede spillere, mens Torben Sørensen, Peter Balslev og Michael Szymanski spillede remis.

Se alle resultater
Læs også Frands beretning fra kampen.

20. november 2021

Søndag den 21. november har Hillerød Skakklub to hold i aktion - begge på udebane.  Hillerød i 2. division spiller mod Frederiksberg i Øbros lokaler i København, og Hillerød 3 i mesterrækken spiller i Birkerød mod Sjælsø. Begge kampe er mod svære modstandere!

Arrangementet i Hillerød Madmarked torsdag aften gik over al forventning. Der var stor opbakning til spisningen fra de forskellige madboder i Madmarkedet og endnu større opbakning til den efterfølgende præmieoverrækkelse til vinderne fra Hillerød Open samt oplægget til den kommende VM-match mellem Carlsen og Nepomniachtchi.  Tak til Christopher Pedersen for et fint og oplysende foredrag.

Openmestetr

Vinder af Vinhuset Stoltz - Hillerød Open - Svend Steenstrup får overrakt sin præmie.

Foredrag

Mange interesserede tilhørere til foredraget om den kommende VM-match.

Christopher

Chistopher gennemgik chancerne og mulighederne for de to jævnaldrende kombatanter i matchen.

14. november 2021

Mad og skak - en god kombination!

Voksenskak er aflyst tirsdag den 16. november om aftenen pga. kommunalvalg - dog gennemføres juniorskak som sædvanlig fra 18.00.
Til gengæld er der skak torsdag den 18. november, hvor Hillerød Skakklub for en aften flytter ned i Hillerød Madmarked, Slangerupgade 6.

Programmet er:
fra 18.00 - 19.30 spiser vi - efter eget valg og for egen regning - mad fra en af de mange madboder der findes i Hillerød Madmarked. Se mere på hillerodmadmarked.dk
Kl. 19.30 rykker vi ind i et tilstødende lokale, vi har fået stillet til rådighed og hylder vinderne og præmietagerne fra turneringen Vinhuset Stoltz Hillerød Open.
Kl. 20.00 vil en af klubbens stærke spillere - Christopher Pedersen fortælle om den kommende VM-match mellem Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi og gennemgå nogle af deres partier.
 
Kom og støt arrangementet. Tag en ven, kæreste eller ægtefælle med. Med din deltagelse støtter du både Hillerød Skakklub og Hillerød Madmarked og et samarbejde, der måske kan udvikle sig i en spændende retning.

9. november 2021

Onsdag den 10. november 2021 starter Brohus XI dagturnering med 22 deltagere - nye deltagerrekord. Se gruppeinddeling på DSU turneringssystem (skak.dk).

12 spillere kastede sig frygtløst over forsøget med Fischer Random eller Chess960.  Deltagerne spillede tre partier ud fra en tilfældig af de 960 mulige startopstillinger af officererne, og det kom der nogle meget mærkelige partier ud af. Men det var sjovt, og Bruno Gehrig og Hans E. Jacobsen kom derfra med 3 af 3.

Torsdag kl. 19.00 - 21.00 fortsættert skakcafeen under ledelse af Michael Szymanski. Temaet er denne gang brikkernes værdi - igen med udgangspunkt i den anerkendte skaklærer A. Yusupovs lærebøger.

7. november 2021

Frands Lavrsen har skrevet et flot og udførligt referat af kampen i Mesterrækken mellem Hillerød 3 og Frederikssund. Læs referatet.

Så er det ved at være sidste udkald for tilmelding til Brohus XI - eftermiddagsturnering i Brohuset, der starter onsdag den 10. november. Læs og tilmeld dig på DSU turneringssystem (skak.dk)

I anledning af at der nu har været skak i Brohuset i 3 år og været afholdt 10 turneringer, så har redaktøren samlet op på de ti turneringer og lavet lidt statistik. Læs om Brohuset gennem 3 år.

Tirsdag den 16. november aflyser vi skakken undtagen juniortræning pga. kommunalvalg.  I stedet er er skak torsdag den 18. november i Hillerød Madmarked med spisning, præmieoverrækkelser fra Hillerød Open og optakt til VM-matchen mellem Carlsen og Nepomniatschi.

Reserver allerede datoen den 18. november - flere deltaljer følger!

5. november 2021

Hillerød Skakcafe åbnede igen torsdag aften fra 19-21!  Michael Szymanski havde forberedt nogle meget flotte og instruktive eksempler og opgaver om dobbeltskakker og demonstrerede hvor giftige de kan være. Virkeligt lærerigt og spændende. Næste torsdag handler om brikkernes relative værdi.

Skakcafe

Hillerød 4 i A-rækken og Hillerød 5 i B-rækken var de sidste to hold i aktion i første runde af holdturneringen.  Hillerød 4 tabte på udebane til Frederiksværk med 3-5.  De individuelle vindere blev Morten Kühn og Bjarne Rasmussen, mens Lars Rahbek og Michael Elmvang fik remis. 

Hillerød 5 var overmatchet i kampen mod Helsingør 3 på hjemmebane, men det kunne man ikke se i partierne, hvor det længe tegnede til et rigtig godt resultat. Men til sidst tippede vægtskolen den forkerte vej mange steder. Men rigtig gode sejre til Lene Andersen og Magni Cederholm.

2. november 2021

Hillerød Skakklubs skakcafe åbner igen torsdag den 4. november kl. 19.00

Michael Szymanski er klar igen efter idrætsskade, og vi kan derfor genoptage skakcafeen i Frivilligcentret hver torsdag fra 19.00 - 21.00.   
Hver uge er der et tema taget fra Yusupov lærebogssystem - første gang dobbeltskak, fulgt af eksempler, opgaver og spil.
Som vi lovede før sæsonstart, så har vi her etableret et enestående tilbud for alle klubbens medlemmer op til omkring 1800 i rating for at lægge væsentlig på i spillestyrke. 

1. november 2021

Helsingør Skakklub afholdte Junior Kronborg Master 2021 i lørdags den 30. oktober.

Hillerød Skakklub havde to deltagere med, Kamal Yogasimman (kaldes Raam) og Bertil Friis Jensen.
Raam blev nr 4 i sin gruppe og lige udenfor pokalrækkevidde med 1,5/5.
Bertil vandt sin gruppe suverænt med 5/5 og vandt dermed en kæmpepokal.
To af vores juniortræner var oppe og kigge og støtte, Morten Kühn og Peter Svendsen.

Se flere billeder hér.

Det var et rigtig flot stævne og stor ros til Helsingør Skakklub og deres formand René F. Weichel med et flot arrangement, med præmier til alle.
Resultater kan ses her.

1. november 2021

Rigtig fin start for Hillerød Skakklub i Skakligaen.  Lørdag 4-4 mod et stærkt hold fra Skolerne/Århus og søndag en storsejr over SK1968, der blev slået hjem med hele 6-2.  Seks individuelle sejre fordelt på 6 spillere lover rigtig godt!

Hillerød 2 i 2. division spillede 4-4 mod Nørrebro.  Et udmærket resultat mod Nørrebro, der var svage ratingfavoritter.  Individulle vindere blev Christopher Laursen, Carsten Erlandsen og Hans E. Jacobsen.

Hillerød 3 i Mesterrækken kom i menneskehænder mod er veloplagt hold fra Frederikssund og tabte 1½-6½.  Eneste vinder blev Frands Lavrsen, der vandt på tid i en vanskelig stilling.

30. oktober 2021

Lørdag den 30. oktober starter holdkampene med fuldt program i Skakligaen. Hillerød Skakklub er i Skanderborg og spiller mod Århus/Skolerne lørdag og SK1968 søndag.  Livetransmission kan følges på Liveskak.dk/2021/ht/liga/r1/

Søndag spiller Hillerød 2 i 2.division hjemme mod Nørrebro og Hillerød 3 i Mesterrækken hjemme mod Frederikssund fra kl. 12.00 i klubbens lokaler.

I anledningen af holdkampsæsonen starter er klubbens statistikker ført ajour. Se holdkampstatistikkerne.

29. oktober 2021

Den komplette præmieliste fra Vinhuset Stoltz - Hillerød Open 2021 ser således ud:

1.  Svend Steenstrup  6,  2. Christopher Pedersen 5½,  3. Mikael Ramkilde 5 og 4. Poul Hempler 5

Ratinggruppe 1:  1. Steen Kopperberg 4½,  2. Carsten Pedersen 4½

Ratinggruppe 2:  1. Rune Eriksson 4½  2. Birger Jarulf 4

Ratinggruppe 3:  1. Jacob Hein 4  2. Jan Pedersen 3½

Oliver Lehmann var fra starten fejlagtigt indplaceret i ratinggruppe 4 men har fået sit ratingtal korrigeret undervejs, og alle hans partier er rated med hans nye ratingtal på 1831.  Derfor kan Oliver ikke vinde ratingpræmie.

Alle præmier uddeles ved et festligt skakrrangement onsdag den 17. november kl. 20.00 i Hillerød Madmarked.  Hillerød Skakklub har indledt et samarbejde om at afholde skakevents i det nyåbnede Hillerød Madmarked.  Det bliver forhåbentlig en festlig aften, hvor alle der har lyst, starter med at spise fra kl. 18.30.  Fra kl. 20.00 er der præmieuddeling og efterfølgende et skakligt arrangement som endnu er under planlægning. Mere om dette følger senere.  Reserver allerede nu datoen - onsdag den 17. november - dagen efter kommunalvalget!

27. oktober 2021

Svend Steenstrup vinder Vinhuset Stolts - Hillerød Open 2021 med 6 af 7!  Dermed er Svend både regerende klubmester og Hillerød Open vinder.  Nr. 2 blev Christopher Pedersen med 5½ foran Mikael Ramkilde og Poul Hempler med 5 point.  Se turneringstabellen for alle resultater.  Mere omtale af turneringen og en komplet oversigt over alle præmietagere følger senere!

25. oktober 2021

Det lykkedes ikke Sune Berg Hansen at vinde i sidste runde ved DM over Allan Stig Rasmussen. Dermed vandt Allan sit 5. DM - det første vundet i Hillerød i 2010.  Men Sune spillede en rigtig flot turnering, forblev ubesejret, og viste at han stadig er i spil til flere DM-titler.  Også Lars Schandorff spillede en rigtig flot turnering og blev nr. 4.  Nikolaj Borge endte på en delt 5. plads.

I G7 gik det ikke så godt for klubbens deltagere i sidste runde - alle tre tabte og dermed ingen præmier til hverken Peter W. Svendsen,  Poul Hempler eller Bruno Gehrig.

En stor tak til Hotel Svendborg og til arrangørerne med DSU's formand Poul Jacobsen i spidsen. Endnu engang skabte I noget nær ideelle rammer om en stor skakturnering. Mange tak for det - vi kommer gerne igen en anden gang! 

24. oktober 2021

Syvende og sidste runde af Vinhuset Stoltz - Hillerød Open 2021 er lagt. Der er kun ét afbud til runden, og det betyder, at næsten alle deltager i den sidste og afgørende spillerunde.
Se turneringstabellen.

24. oktober 2021

DM 2021 i Svendborg nærmer sig sin afslutning med et rekordstort antal deltagere fra Hillerød Skakklub. 15 deltagere i de forskellige hovedturneringer, 2 yderligere deltagere i lynmesterkskabet fredag aften og 3 besøgende gjorde at opholdet i Svendborg mindede om en udvidet klubaften.  Vores 3 deltagere i landsholdsklassen har alle sat deres præg på begivenhederne.  Lars Schandorff lagde stærkt ud og har hele tiden ligget luret i nærheden af toppen. Nikolaj Borge med gode enkeltpræstationer - ikke mindst sejren i næstsidste runde over GM Jesper Thybo og endelig Sune Berg Hansen der i sidste runde skal vinde et rent finaleopgør mod Allan Stig Rasmussen for at vinde sit 8. danmarksmesterskab.

For de øvrige deltagere har udbyttet været lidt mere blandet med mange scorer omkring 50%, men i G7, som stadig mangler en runde, kan Peter Svendsen og Poul Hempler stadig nå en rigtig flot placering. 

Som sædvanlig har opholdet i Svendborg også budt på rigtig meget hyggeligt socialt samvær mellem runderne og mange af os kommer helt sikkert tilbage.

Turneringen kan følges på Skak DM 2021 (skak-dm.dk)

18. oktober 2021

Et par sene afbud til 6. runde af Hillerød Open har medført nogle ændringer i rundelægningen, og at der er kommet en oversidder: Henrik Damm.
Se turneringstabellen.

17. oktober 2021

Bestyrelsen har sammensat holdene til den kommende holdturnering, der starter i sidste weekend af oktober. I år stiller klubben med fem 8-mandshold. Det betyder, at klubben er repræsenteret i Skakligaen, 2.division, Mesterrækken, A-rækken og B-rækken. Se  holdenes sammensætning og vurderingen af chancer og muligheder.

17. oktober 2021

Sjette og næstsidste runde af Vinhuset Stoltz - Hillerød Open 2021 er lagt. Der er seks afbud til runden, og det ulige antal betyder, at der bliver en enkelt oversidder.
Se turneringstabellen.

16. oktober 2021

DM 2021 er skudt i gang i Svendborg. Normalt afholdes turneringen i og omkring påske, men det var ikke muligt i år.  Derfor benyttes i stedet efterårsferien, og det er tilsyndeladende populært blandt hillerødspillerne.  I alt 14 spillere fra Hillerød er tilmeldt turneringen der har 122 deltagere.

I landsholdsklassen deltager både GM Sune Berg Hansen, GM Lars Schandorff og IM Nikolaj Borge.  Det er aldrig sket før, at Hillerød Skakklub har været så godt repræsenteret i landsholdsklassen. For en gangs skyld er Sune Berg Hansen ikke den største favorit. Den ære tilfalder i år Jesper Thybo.  I kandidatklassen deltager Tim Jaksland og i G7 deltager Bruno Gehrig, Peter W. Svendsen og Poul Hempler.  Senere på ugen følger yderligere 7 spillere i den korte komprimerede udgave af en 5-runders turnering, der på trods af årstiden alligevel kaldes 'Kort Påske 2'.

Partierne fra landsholdsklassen kan følges live via link på Skak DM 2021 (skak-dm.dk)

14. oktober 2021

Svend Steenstrup har overtaget føringen da han vandt topopgøret mod Christopher Pedersen.  Svend har 4½ point af 5 og ligger lunt i svinget. Se alle resultater i turneringstabellen.

Brohus X eftermiddagsturnering er afsluttet.  Vinder i A-gruppen blev formanden Hans Endrup Jacobsen. Med en noget heldig sejr i sidste runde over Frands Lavrsen kom sejren i hus med fuldt hus 5 af 5.

B-gruppen blev vundet på deling af Bent Nielsen, Erik Holm og Lene Andersen der hermed fik sin første turneringssejr og den var meget velfortjent.  De 3 slog hinanden indbyrdes og vandt de øvrige partier.  Se alle resultaterne

10. oktober 2021

Femte runde af Vinhuset Stoltz - Hillerød Open 2021 er lagt. Der er fire afbud til runden, og det lige antal betyder, at der bliver en oversidder: Frederick Agerbo.
Se turneringstabellen.

6. oktober 2021

Favoritten Christopher Pedersen har lagt sig i spidsen med 4 af 4 i Vinhuset Stoltz - Hillerød Open 2021.  I topopgøret mellem de to eneste tilbage med maksimum vandt Christopher over Esben Lauge Sørensen i 4. runde.  Lige i hælene ligger klubmester Svend Steenstrup og Steen Kopperberg begge med 3½ point. Se alle resultater i turneringstabellen.

3. oktober 2021

Så er turneringstabellen klar til 4. runde af Hillerød Open. Desværre er der i denne runde en oversidder, som blev Lene Andersen.

27. september 2021

Tredje runde af Hillerød Open er lagt. Se turneringstabellen.

Præmierne i turneringen er også lagt fast. Se dem hér.

20. september 2021

Turneringsprogrammet i Hillerød Skakklub er kommet rigtig i gang. I Hillerød Open er der spillet to runder hurtigskak, og fem spillere slap igennem hurtigskak uden pointtab. Det var forhåndsfavoritten Christopher Pedersen sammen med Esben Lauge Sørensen, Slavomir Kusak fra Lyngby, Mikael Ramkilde og Frands Lavrsen.  Præmierne for største overraskelse tilfaldt i første runde Jacob Hein og i anden runde Frederick Agerbo. 

Brohus X er kommet forbi 3. runde.  I A-guppen fører Niels Bryde Espergærde og Hans E. Jacobsen med 3 point.  I B-gruppen har Bent Nielsen og Lene Andersen begge 2 point og et udsat indbyrdes parti.

19. september 2021

Hillerød Open 2021 er startet, og første runde er lagt. Se turneringsplanen.

16. september 2021

Tirsdag den 21. september starter Hillerød Open 2021 sponsoreret af Vinhuset Stoltz Hillerød.

Turneringen er en åben turnering, hvor alle spiller i én gruppe efter Schweizersystemet.  De to første runder afvikles den 21. september som hurtigskak, mens de øvrige runder er med lang betænkningstid.

Læs indbydelsen og tilmeld dig senest lørdag den 18. september.

15. september 2021

Parskak med 8 til lejligheden sammensatte hold fik tirsdag aften premiere i Hillerød Skakklub.  På hvert hold trak spillerne hver anden gang, uden at de måtte tale sammen. Man måtte gætte sig til hinandens planer og ideer.

Parskak

Holdene gik frisk til sagen og kæmpende bravt både med stillingerne og hinandens ideer og planer. Efter 3 runder kunne vi kåre de første parskakvindere i Hillerød Skakklub:  Henrik Holm og Philip Estrup der i finalen vandt over Kim W. Sørensen og klubbens nye medlem Michael Elmvang.

Vinder parskak

Tillykke til Henrik og Philip!

14. september 2021

Parskak - hvad er det?  Det er populært i visse norske skakklubber. Nu prøver vi forsøget i Hillerød Skakklub.  To mand på hvert hold trækker hver anden gang uden at tale sammen undervejs. Der skulle være både sjovt og hyggeligt!  Prøv det tirsdag den 14.september i Hillerød Skakklub.

8. september 2021

Brohus X starter i dag med 16 deltagere fordelt på 2 grupper fra kl. 12.30.  Se gruppeinddelingen og resultater fra 1. runde.

Åbningsturneringen 2021 sluttede tirsdag aften med følgende resultat.  I A-gruppen spillede Ib Hother og Alexander 1-1 og det betød at Esben skulle vinde det sidste parti mod Hans for at komme op at dele 1.pladsen.  Esben gik hårdt på - også for hårdt . og endte med at tabe partiet.  Ib vandt gruppen med 4 point.

I gruppe B kunne Frands nøjes med 1-1 mod Bruno og vandt dermed gruppen med 5 point.

Gruppe C blev delt mellem Henrik Holm og Ole.  Holm vandt den indbyrdes match med 1½-½ og indhentede Ole på stregen. Begge fik 4½ point.

I Gruppe D var Poul-Erik overlegen og vandt med 6 point.

7. september 2021

Tirsdag den 7. september afvikles de sidste to runder i åbingsturneringen. Parringerne ser således ud:

A: Ib Hother mod Alexander og Esben mod Hans

B: Torben W mod Oliver og Bruno mod Frands

C: Henrik Holm mod Ole og Henrik Damm mod Benny

D: Poul-Erik mod Lene og Arne mod Frederick

31. august 2021

I dag tirsdag den 31. august introducerer vi Banter Chess Live fra kl. 19.45 i klubbens lokaler.  To af klubbens stærke spillere - Ib Hother Andersen og Christopher Pedersen - spiller et parti mod hinanden over nettet.  De sidder i hver sit lokale og tænker højt, mens de spiller og diskuterer trækkene med deres tilhørere. Oplev det - det er sjovt og lærerigt!  

Onsdag den 1. september kl. 12.30 åbner eftermiddagsskak i Brohuset Østervang 103.  Vi går i gang med endnu en skaksæson i de hyggelige lokaler i Brohuset, for alle der gerne vil og har mulighed for at spille skak om eftermiddagen.

24. august 2021

Tredje og fjerde runde i Hillerød Skakklubs åbningsturnering er afviklet.  I øverste gruppe fører Ib Hother Andersen med 3 point foran Esben Lauge Sørensen med 2½ point.  I gruppe 2 har Frands Lavrsen maksimum med 4 point.  Det samme har Poul-Erik Nielsen i gruppe 4.  I gruppe 3 er der spænding: Ole Rasmussen har 4 point og Henrik Holm har 3 point og skal mødes i runde 5 og 6, som afvikles den 7. september.

Tirsdag den 31. august gentager vi sidste års succes med 'Banter Chess Live'.  Christoper Pedersen og Ib Hother Andersen møder hinanden i et parti over nettet, hvor de tænker højt, mens de spiller.  Spillerne og tilhørerne fordeler sig i de to lokaler og spillerne må gerne diskutere partiet med deres tilhørere.  Oplev det - det er sjovt og lærerigt!  

18. august 2021

Torsdag den 19. august starter Hillerød Skakklub nyskabelsen - en skakcafe i klubbens lokaler fra kl. 19.00 - 21.00.  Aftenens tema - bondeslutspil - blivere gennemgået af Michael Szymanski. Temaet suppleres med opgaver og spil.  Mød op - ha' det sjovt og bliv en bedre skakspiller!

Åbningsturneringen kom i gang med 16 deltagere fordelt på fire grupper der spiller alle mod alle - dobbeltrundig.  Efter to runder har følgende spillere maksimum to point:  I gruppe 1: Esben Lauge Sørensen. Gruppe 2: Frands Lavrsen.  Gruppe 3: Ole Rasmussen og gruppe 4:  Poul-Erik Nielsen og Arne Feldung.

17. august 2021

Tirsdag den 17. august starter Hillerød Skakklubs åbningsturnering - 6 runder hurtigskak fordelt over tre tirsdage. Deltagere kan nå at komme med i turneringen frem til kl. 19.30.

Torsdag den 19. august starter Hillerød Skakcafe fra kl. 19.00 - 21.00 i klubbens lokaler.  Michael Szymanski vil hver gang gennemgå et tema fra Yusupovs lærebogssystem. Derudover er der opgaver, spil og hygge!

13. august 2021

Skaksæsonen blev startet op med en tidshandikap turnering, hvor spillerne fik 2/28, 5/25, 10/20 eller 15/15 minutter til partiet efter forskellen i rating. Christopher Pedersen vandt turneringen med 4½ af 5 point, og blev fulgt af Ib Hother Andersen og Juan Calderón begge med 4 point.
Se hele turneringstabellen.

4. august 2021

Tirsdag den 10. august starter skaksæsonen i Hillerød med en  tidshandicapturnering.  Vi spiller 5 runder hurtigskak, hvor tidsfordelingen kan være 15-15, 10-20, 5-25 eller 2-28 afhængig af forskelling i ratingtal.  Alle kan deltage i turneringen, der flere gange har fået en overraskende vinder.

Tirsdag den 17. august starter åbningsturneringen, der løber over tre klubaftener.  Læs meget mere om åbningsturneringen og hvordan du tilmelder dig.

31. juli 2021

Turneringsprogrammet for efteråret i Hillerød Skakklub er klar, og du kan se det hele på kalendersiden.   Tilmelding til de to første turneringer - Brohus X - dagturnering og Hillerød Open 2021 er åben, og du kan både læse om turneringerne og tilmelde dig på ovenstående link.

Begge turneringer er gamle kendinge - traditionsturneringer - og åbne for alle medlemmer af Dansk Skak Union.

26. juli 2021

Skakturneringerne er så småt ved at komme i gang igen rundt omkring, og det betyder, at nogle af klubbens spillere er begyndt at deltage i turneringer igen.

I Køge Lang Weekend over 9 runder deltog Nikolaj Borge og Svend Steenstrup.  Nikolaj havde ikke spillet turneringer i flere år og fik et meget flot comeback med 7 point og en udelt 2. plads efter GM Henrik Danielsen.  Svend opnåede 4½ point og en mindre tilbagegang i rating.

I den netop afsluttede Konventum og Højstrupgaard Weekend deltog Nikolaj Borge igen og denne gang med endnu større succes. Udelt førsteplads med 4½ af 5 foran bla. GM Hector var et fremragende resultat af Nikolaj.  I øverste gruppe deltog endvidere Tim Jaksland som opnåede 2½ point.   I gruppe 2 deltog Svend Stenstrup med 3½ point, Peter W. Svendsen med 2 point og Mikael Ramkilde der denne gang måtte nøjes med ½ point.  I Gruppe 4 deltog Oliver Lehmann og fik 2 point. 

23. juli 2021

Hillerød Skakklub kan nu offentliggøre et meget ambitiøst skakprogram for sæsonen 2021/22.  Læs hele programmet.

Som noget nyt tilbyder vi nu skak hver uge både tirsdag, onsdag og torsdag. Tirsdag er fortsat turneringsaften og træning for børn og unge, onsdag er tilbud om skak om eftermiddagen i Brohuset.

 Torsdag aften åbner vi i den kommende sæson som noget nyt en skakcafe hver torsdag fra kl. 19-21 i klubbens lokaler i Frivilligcentret.  I skakcafeen kan man komme bare for at spille, men der vil hver torsdag være en times teori, hvor Michael Szymanski i løbet at sæsonen vil gennemgå 40 temaer baseret på den verdensberømte skaktræner Yusuopovs lærebøger.  Hvis du deltager i alle lektioner vil du mindst stige 200 point i rating. Niveauet i undervisningen vil henvende sit til spillere med op til 1800 i rating.

Klubben slår dørene op til den nye sæson tirsdag den 10. august.

I de kommende uger vil vi jævnligt fortælle om tilbuddene og mulighederne for skak i Hillerød Skakklub i den kommende sæson, så følg med på hjemmesiden.

Bestyrelsen glæder os til at se jer alle igen fra den 10. august!  Fortsat rigtig god sommer.

1. juli 2021

Køges alternative hold-DM blev afviklet i weekenden med seks deltagende skakligahold.  Hillerød var selvfølglig med og spillede 5 meget jævnbyrdige kampe og var det eneste hold der kunne true Køge i den indbyrdes kamp.  Slutresultatet blev en 4.plads og en masse god træning før den nye skaksæson starter.  Et af de individuelle højdepunkter var Martin Percivaldis flotte angrebssejr over GM Henrik Danielsen.

16. juni 2021

Den meget korte skaksæson 2020/21 sluttede tirsdag den 15. juni med pizza og skak i et festligt udendørs arrangement for juniorerne og med 4. og sidste runde i sommerturneringen for de øvrige.  Sommerturneringen blev ubeskedent vundet af formanden med 3½ af 4 efter en hårdt tilkæmpet og noget heldig sejr i sidste runde over en godt spillende Bruno Gehrig.  Se resultater og slutstilling fra turneringen.

 
 

Stemningsbilleder fra junior-afdelingens sommer-afslutning. Der blev både hygget med skak og velsmagende pizza.

Nu mangler kun det uofficielle DM for hold som Køge Skakklub arrangerer i weekenden den 25.6. til 27.6.  De seks tilmeldte skakligahold spiller alle mod alle med 6 spillere + 2 reserver.  Fem runder på tre dage. Hillerød stiller i bedste opstilling og går efter sejren!

2. juni 2021

Brohus IX turneringen er endelig afsluttet med ½ års forsinkelse. A-gruppen blev vundet at favoritten Richard Lilja, der vandt alle seks partier!  B-gruppen blev vundet af Finn Eldor med 4 af 5. Tillykke til bege vindere. Dermed afsluttede Hillerød Skakklub sæsonen i Brohuset.  Vi åbner for Brohusturneringer igen til efteråret. Se alle  resultater fra Brohus IX.

Årets generalforsamling blev afviklet i god ro og orden tirsdag den 1. juni. Der kom rigtig meget godt input fra forsamlingen, som den nye bestyrelse kan tage fat på, når klubben kan åbne igen for fuld skrald efter sommerferien! Foreløbig har vi to gange sommerturnering tilbage de næste to tirsdage samt torsdagsskak fra 19-21.

31. maj 2021

Husk generalforsamling tirsdag den 1. juni kl. 19.30 i Kedelhuset ved siden af Frivilligcentret.  Husk gyldigt coronapas i form af vaccination eller negativ test.

27. maj 2021

Tirsdag den 1. juni afholdes ordinær generalforsamling i Hillerød Skakklub.  Læs dagsorden og den skriftlige beretning.

26. maj 2021

GM Sune Berg Hansen er i finalen i  Speed Chess Mesterskab Danmark arrangeret af Ellen Fredericia!  Sune vandt i semifinalen over den regerende danmarksmester, Mads Andersen. Godt at se, at det ikke kun er de helt unge, der kan spille både godt og hurtigt.  En stor og flot præstation af Hillerøds topspiller - Sune Berg Hansen.

Hillerøds anden deltager, IM Martin Percivaldi blev desværre slået ud i kvartfinalen af sin gamle rival GM Jesper Thybo .

26. maj 2021

Efter to runder i sommerturneringen er Bruno Gehrig og Peter Langer de eneste tilbage med 2 af 2. Se resultater fra anden runde.

Turneringen holder nu en uges pause pga. generalforsamling tirsdag den 1. juni.   Tredje runde spilles tirsdag den 8. juni.

24. maj 2021

Tirsdag den 25.maj spilles 2. runde i sommerturneringen fra kl. 19.30 i klubbens lokaler.  Se resultater og rundelægningen for anden runde.

Onsdag kl. 12.30  starter eftermiddagsskak i Brohuset igen efter et halvt års pause.  Vi kan lige nå at færdigspille turneringen Brohus IX der måtte stoppe  i december før vi går på sommerferie.

Torsdag den 27. maj fortsætter vi med temaskak fra kl. 19.00 - 21.00.  Første torsdag mødte 10 deltagere op og hørte Michael gennemgik nogle klassiske mattemaer med udgangspunkt i A. Yusupovs lærebøger. 

19. maj 2021

Torsdag den 20. maj starter tilbuddet om torsdagsskak fra kl. 19.00 - 21.00 i klubbens lokaler.  Først en times introduktion til et tema og derefter en times uforpligtende spil.  Er det noget for dig?  Så mød op torsdag kl. 19.  Der kræves ikke tilmelding.

Sommerturneringen kom rigtig godt i gang med 18 deltagere heraf to nye spillere. Vi fordelte os på to lokaler med god plads imellem spillerne.   Se resultater og rundelægningen for næste runde.

17. maj 2021

Tilmelding til sommerturnering med start 18.maj kan stadig nås. Vi har plads til 24 deltagere med gyldigt coronapas!  Tilmelding på: Sommerturnering 2021

15. maj 2021

Klubbens medlemmer indkaldels til ordinær generalforsamling i Hillerød Skakklub.  Generalforsamlingen foregår i Kedelhuset i bygningen lige ved siden af klublokalerne i Frivilligcentret og finder sted tirsdag den 1. juni 2021 kl. 19.30.  Vi forventer at de fleste Covid-19 restriktioner er ophævet på det tidspunkt. Hvis ikke informerer vi om de gældende restriktioner på hjemmeside og facebook.  Læs mere om generalforsamlingen.

12. maj 2021

ENDELIG!  Så kom klubskakken igang igen i Hillerød Skakklub efter et halvt års pause.  Først 12 juniorer og siden 14 voksne tog hul på en kort skaksæson med højt humør og store forventninger. Endelig kunne vi mødes ved brættet igen - med god afstand og gyldigt coronapas selvfølgelig!

Afan og Lene 
Afan mod Lene med Morten og Rasmus i baggrunden.

Ole og Bruno 
Ole mod Bruno. I baggrunden Oliver mod Frederick.

9. maj 2021

Tirsdag den 11. maj åbner Hillerød Skakklub igen.  Juniortræningen starter som sædvanlig kl. 18.00 og varer til kl. 19.15. 

Kl. 19.30 starter den øvrige klub op med en en lille hurtigskakturnering.  Husk til den sidste turnering kræves gyldigt coronapas.

Vi har valgt at udskyde starten på torsdagsskak fra torsdag den 13. maj til torsdag den 20. maj.  Årsagen er Kr. Himmelfartsdag den 13. maj.

Sommerturnering over 4 runder starter tirsdag den 18. maj.  Tilmelding på: Sommerturnering 2021

Vel mødt i skakklubben. Husk at vi selvfølgelig overholder alle regler:  Vi spritter hænder, holder fornuftig afstand og de voksne bærer mundbind, når vi bevæger os rundt i lokalerner.

29. april 2021

11. maj 2021 - bemærk datoen!  Den dag åbner Hillerød Skakklub igen efter den lange påtvungne Covid-19 pause.  Juniortræningen starter kl 18.00 - 19.15 uden restriktioner. Dog kun 25 deltagere, men det går nok.

Kl. 19.30 starter voksenskakken med to runder hurtigskak og de efterfølgende tirsdage spiller vi en kort sommerturnering over fire runder med fuld betænkningstid.  Så er vi kommet i gang - og det er vigtigt.  Det bliver ikke uden begrænsninger i starten.  Vi må kun være 25 til stede af gangen og der kræves Coronapas.  Det kræver altså lidt planlægning at komme til skak i starten! 

Nyhed:  Vi starter skak hver torsdag aften fra 19.00 - 21.00 i klubbens lokaler.  Torsdagen er helliget undervisning og teori (1 time) og uforpligtende spil indtil kl. 21.00.  Første gang bliver torsdag den 20 maj. Restriktionerne er de samme som om tirsdagen. Kun 25 deltagere og der kræves Coronapas.

Det bliver en fest at komme i gang igen. Bestyrelsen glæder os til at se jer alle igen!

28. april 2021

Hillerød Skakklubs stærkeste spiller GM Sune Berg Hansen vandt i første runde af SPEED CHESS MESTERSKAB - DANMARK - arrangeret af Ellen Fredericia.  Modstanderen IM Bjørn Møller Ochsner blev kørt over i alle tre tidsformater med 7-2, 7-3 og 7-4. I alt 21-9. Sunes store styrke og erfaring i den type onlinespil slog klart igennem.  Næste tirsdag er klubbens anden deltager IM Martin Percivaldi oppe imod sin gode ven og mangeårige konkurrent GM Jesper Thybo.

Turneringen støttes økonomisk af Hillerød Skakklub. Dels har vi to spillere med i turneringen, og dels vil vi gerne støtte det gode initiativ fra Ellen Fredericia. Ellen har i flere år hjulpet Hillerød Skakklub med opbygningen af en pigeafdeling i skakklubben.

20. april 2021

Tirsdag 11. maj lægger Hillerød Skakklub op til at vi kan slå dørene op til en kort afsluttende skaksæson.  Flere ting skal stadig afklares, så følg med på hjemmesiden og på facebook. Vi vil orientere nærmere når planerne bliver mere konkrete.  Men nu er der håb forude!  Vi kan begynde at tænke på skak igen som en aktivitet der foregår over et fysisk skakbræt.

17. april 2021

Nu nærmer vi os heldigvis åbningen af foreningslivet igen - det gælder også for Hillerød Skakklub.  Det ser ud til, at vi kan starte med juniorskak tirsdag den 27. april og med øvrig skak tirsdag den 11. maj.  Endnu mangler vi officiel udmelding fra Frivilligcentret og Brohuset om hvornår de åbner og hvilke krav der skal overholdes. Bestyrelsen mødes online mandag den 19. april for at tage stilling til genåbningen af skakklubben. Herefter melder vi planerne ud til medlemmerne - både på mail, hjemmeside og facebook.

7. april 2021

Ellen Fredericia har søsat et spændende projekt - et dansk mesterskab i 'speed chess' online.  Ti af Danmarks stærkeste skakspillere herunder to fra Hillerød Skakklub, GM Sune Berg Hansen og IM Martin Percivadi deltager i turneringen, der starter tirsdag den 27. april og en kvalifikationsturnering i lynskak om den sidste plads i feltet søndag den 18. april.  Her kan alle tilmelde sig!

Ellen skriver om turneringen:

Så er detaljerne til det første nogensinde: SPEED CHESS MESTERSKAB - DANMARK på plads. Læs mere om eventet her: https://www.facebook.com/ellenfredericianilssen/photos/a.2266856036900450/2904483293137718
Vi har været så heldige at få mange af Danmarks allerbedste skakspillere til at konkurrere om præmiesummen på 12.000kr - MEN! Vi mangler stadig én deltager.
Har du lyst til, at den person skal være dig eller nogen fra din klub, så kan du spille med i kvalifikationsturneringen, der bliver spillet søndag d. 18 april kl. 19. Formatet er 11 runders Swiss turnering med tidskontrollen 3+1 og ét enkelt minuts pause mellem hver runde.
Sådan kommer du med:
1) Gå til gruppen: https://lichess.org/team/speed-chess-mesterskab-danmark
2) Skriv gerne dit navn i ansøgningen til gruppen, ellers SKAL det fremgå af din profil.
3) Tilmeld dig turneringen: https://lichess.org/swiss/sttFBZ7U
Vinderen af kvalifikationsturneringen kvalificerer sig direkte videre til SPEED CHESS MESTERSKAB - DANMARK.
Kommentering
HELE kvalifikationsturneringen bliver kommenteret af GM Mads Andersen og WFM Ellen Fredericia Nilssen på: https://www.twitch.tv/xtracon

19. marts 2021

Mens Hillerød Skakklub stadig er lukket ned fysisk pga. Covid-19 restriktioner, så er der kommer gang i onlinematcher.

Torsdag aften spillede Hillerød Online Skakklub en match over 10 partier mod Allerød Internet Skakklub.  Matchen blev spillet via Chess.com og endte 12½ - 7½ til Hillerød.  Enkeltresultaterne blev:

Ib Hother Andersen - Søren Bech  0-2

Rasmus Rabjerg - Frode B. Nielsen 0-2

John Petterson - Morten Togsværd-Bo  1½-½

Bruno Gehrig - Hans Samuelsen 1-1

Henrik Holm - ??  2-0

Niels-Peter Nielsen - Lars Johansen  2-0

Christopher Pedersen - Claus Andersen 2-0

Jan Nordenbæk - Jakob Werner 2-0

Frands Lavrsen - Matthias Jørgensen 2-0

Benny Nielsen - Nils Hofmann 0-2

Hillerød havde faktisk væsentligt flere end 10 interesserede spillere, så der er basis for at spille flere matcher. Interesserede skal melde sig ind i Hillerød Online Skakklub på Chess.com. Så styrer Bernhard resten!

8. marts 2021

Til ugens bedste indlæg har dommerkomiteen valgt Lene Andersen for hendes beskrivelse af overvejelserne omkring en passant slaget i to partier fra klubturneringen.  Tillykke til Lene.

Dermed er det tid til af finde månedens vinder.  Lodtrækningen stod mellem  Finn Eldor,  Kim W. Sørensen og Lene Andersen (2 lodder)

Månedens vinder af et gavekort 500 kr. til Vinhuset Stoltz eller Dansk Skak Salg efter eget valg blev:   Kim W. Sørensen.

Tillykke til Kim og Freddy som de to månedsvindere og tak til alle der ville dele deres skakhistorier med os andre.  Alle historier kan læses på 'Skakhistorier fra medlemmer".

4. marts 2021

Online træning torsdag aften er aflyst, og der bliver ikke flere træninger om torsdagen i denne omgang.  Interessen har været til stede, men ikke i tilstrækkelig omfang til at vi har vurderet at det skal køre videre som onlinetræning. Bestyrelsen vender tilbage med nye planer når klubben kan åbne igen!

2. marts 2021

Tirsdag 2. marts afholdes den tredje coronanedlukningsturnering (lyn, 5 min) kl. 19:00 – 20:30.

Linket er: https://www.chess.com/live#r=969989

Det virker fra kl. 18:00

 

1. marts 2021

Til ugens bedste indlæg har dommerkomiteen valgt Kim W. Sørensen indlæg om hvordan han håndterer sit tidsforbrug - meget lærerigt!   Tillykke til Kim.

Læs alle ugens historier på Skakhistorier fra medlemmer.

I denne foreløbig sidste uge lyder opgaven således: “Fortæl om det træk eller parti, som er det bedste eller det mest afgørende, du husker at have udført eller spillet, eller den sjoveste stilling, du har haft”.

Vi har nok alle situationer fra vores skakkarriere, som vi mindes særlig tydeligt - ikke nødvendigvis fordi de teoretisk er på et højt niveau, men alligevel var de af stor betydning for os. Illustrer gerne det du fortæller om med et diagram. Send dit indlæg herom eller om ét af de tidligere emner i konkurrencen til Hans på hejskak@gmail.com og til Frands på frandslavrsen@gmail.com senest søndag den 7. marts. Bliver du ugens vinder, er du med i lodtrækningen om et gavekort efter de 4 igangværende uger i konkurrencen.

22. februar 2021

Til ugens bedste historie under temaet “Hvordan forbereder du dig til dit næste vigtige parti, når du ved, hvem der er din modstander?”  har dommerkomiteen valgt Finn Eldor for hans meget morsomme indlæg om åbninger og deres mærkelige navne. Tillykke til Finn.  Læs alle ugens historier på Skakhistorier fra medlemmer.

Denne uges opgave for medlemmer af klubben handler om en ret afgørende dimension af skakspillet: “Hvad betyder betænkningstiden for dig, og hvordan påvirker den dit spil?”
Er du fascineret af tidnød og de dramaer, der ofte opstår på brættet af den grund, eller stresser den dig så meget, at du helt undgår at spille lyn? Nogle spillere er med på alle typer partier, mens andre har deres foretrukne betænkningstid. Hvad med dig? Og mon din præference afspejler dit temperament i almindelighed? Skriv en lille historie herom eller om et af de tidligere emner i konkurrencen og send den senest søndag den 28. februar til Hans på hejskak@gmail.com og til Frands på frandslavrsen@gmail.com. Ugens vinder er med i lodtrækningen om et gavekort, når den igangværende runde med fire uger er gået.

21. februar 2021

Programmet for næste uges online skak er som følger:

Tirsdag: Lynskakturnering (5 min) på chess.com 19:00 – 20:30 (dvs. denne gang er det halvanden time).

Linket til turneringen tirsdag 23/2 er: https://www.chess.com/live#r=956941

Linket virker først fra kl. 18:00 den 23/2.

Torsdag: Undervisning på Teams 19:00 – ca. 21:00. Her skal man stadig skrive til Michael på m13szymanski@hotmail.com

18. februar 2021

Starten på onlineskak tirsdag den 16. februar var desværre lidt præget af tekniske vanskeligheder. De skulle være løst nu. 

Program for aftenens skak: Træning fra kl. 19.00 - 21.00  Hvis du vil deltage den 18. februar så skriv til:

 Tilmelding til Michael på:   m13szymanski@hotmail.com

  16. februar 2021

Redaktionen modtog tre meget forskellige indlæg om  emnet:  “Fortæl om en skakturnering, du mindes med et smil på læben”  Efter grundig vurdering blev Lene Andersen kåret som ugens vinder.  Læs hvorfor og læs Lenes og alle de øvrige gode  Skakhistorier fra medlemmer.

15. februar 2021

Offentliggørelsen af sidste uges indlæg og kåringen af vinderen må af tidsmæssige årsager udskydes en dag eller to.

I stedet kommer denne uges udfordring, der handler om forberedelse:

“Hvordan forbereder du dig til dit næste vigtige parti, når du ved, hvem der er din modstander?” .

Er du typen, der pløjer alle mulige partier igennem, hvor din modstander var den ene part? Måske kører du bare på rutinen, eller det kan være, du prøver at skærpe din indsats ved at løbe en tur eller dyrke fitness eller ved at spise din yndlingsret og høre din yndlingsmusik og komme i godt humør? Send som medlem af Hillerød Skakklub dit helt uforbeholdne svar senest søndag den 21. februar til Hans på hejskak@gmail.com og til Frands på frandslavrsen@gmail.com. Du kan også deltage ved at sende dit svar på ét af de foregående ugers temaer. Vi udpeger ugens vinder, som er med i lodtrækningen om et gavekort efter 4 uger.

14. februar 2021

Hillerød Skakklub opruster for onlineaktiviteterne, mens vi alle venter på, at vi kan ses igen i klubben.

Philip Estrup holder online undervisning for juniorer tirsdag den 16.februar kl. 18. Alle juniorerne har fået en invitation fra Bernhard pr. mail, der fortæller hvordan de tilmelder sig.

For alle andre starter der også onlineskak - i første omgang tirsdag den 16. februar og torsdag den 18. februar. Michael Szymanski står for undervisningen og har lagt følgende program:

Tirsdag: Simple tårnslutspil (1 tårn hver).
Torsdag: Mere om simple tårnslutspil (man kan godt deltage torsdag uden at have deltaget tirsdag).
Tirsdag: Teori 19-20 + Lynskak (5 min) arenaturnering 20-21 på chess.com.
Torsdag: Teori 19-20 + Ét spil (30 minutter hver) 20-21 på chess.com.

Undervisningen foregår via et link på Teams.

For at kunne spille, skal man have en konto på chess.com, og så skal man ansøge om medlemskab til sofaskak på chess.com og skrive til Michael, hvem der står bag profilnavnet.

Tilmelding til Michael på: m13szymanski@hotmail.com

13. februar 2021

Husk sidste frist for indlæg til denne uges tema “Fortæl om en skakturnering, du mindes med et smil på læben” er søndag den 14. februar. Vi modtager også meget gerne indlæg til de tidligere temaer. Du kan læse de mange gode beretninger under Skakhistorier fra medlemmer.

8. februar 2021

Tak for alle de mange gode indlæg i kategorien “Hvad kan du gøre, for at Hillerød Skakklub bliver en endnu bedre klub?”

Ugens vinder blev Kenny Bagge - Nye medier. Kenny gør os opmærksom på nogle nye muligheder på nogle nye medier. Læs alle de øvrige indlæg under skakhistorier - også en ny spændende historie fra Freddy om kaviar, vodka og skak.

Efter lodtrækning har Frands og Hans udtrukket vinderen blandt de 4 ugevindere. Vinderen af et gavekort på 500 kr. til Dansk Skak Salg eller Vinhuset Stoltz blev - Freddy Nielskov. Tillykke til Freddy.

Konkurrencen fortsætter i de kommende uger:

Ugens opgave for medlemmer af klubben lyder sådan: “Fortæl om en skakturnering, du mindes med et smil på læben”.

Alle skakspillere har deltaget i turneringer, som gerne hurtigt må gå i glemmebogen, men så er der også de turneringer, der igen og igen dukker op i erindringen for noget godt, man gerne vil huske. Det kan være de gode spilleforhold, dine egne resultater eller et bestemt parti du husker eller noget helt fjerde. Måske var det en holdturnering, hvor fællesskabet med holdkammeraterne er særlig mindeværdigt, eller den turnering, hvor du afprøvede en ny åbning. Der er frit slag. Du kan også vælge at byde ind på ét af de foregående temaer i konkurrencen. Forfatteren af ugens bedste indlæg bliver udpeget som vinder og deltager i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. efter fire uger.

1. februar 2021

Ugens vinder i kategorien: "Hvordan ser du dig selv som skakspiller om 5 år?" blev Kim W. Sørensen. Tillykke til Kim, og tak til alle de andre der har skrevet historier. Vi har nu samlet alle historierne et sted, så I kan læse alle de gode og sjove beretninger: Se Skakhistorier fra medlemmer.

I denne uge er der brug for gode ideer, fremsynethed og måske nogle spændende initiativer for at være med i konkurrencen. Opgaven for medlemmer af klubben lyder nemlig: “Hvad kan du gøre, for at Hillerød Skakklub bliver en endnu bedre klub?”. Kan du komme med gode forslag til bestyrelsen og generalforsamlingen, vil du foretage dig noget på egen hånd for klubben, eller ser du en helt anden vej frem mod at fastholde klubben som én af de bedste skakklubber? Kom endelig ud af busken med hvad du tænker og forestiller dig om klubben i de kommende år og få chancen for at være med i lodtrækningen om et gavekort.

25. januar 2021

Vi efterlyser flere gode historier fra klubbens medlemmer. Sidste uge modtog vi desværre ingen besvarelser, så nu prøver vi med et nyt emne. Du kan dog stadig indsende bidrag til sidste uges tema “Hvordan har du fået stillet din skaksult siden 11. marts 2020?

Temaet i denne uges opgave for medlemmer af Hillerød Skakklub handler om at kigge lidt ud i fremtiden: “Hvordan ser du dig selv som skakspiller om 5 år?”. Skal du fortsat hygge dig med skak uden at gå så meget op i resultaterne, eller har du en ambition om at nå til et bestemt niveau? Vil du gerne spille mange turneringer og måske endda rejse ud for at spille? Fortæl hvilke tanker du gør dig om dit skakliv de nærmeste år og send dit svar senest søndag den 31. januar til Hans på og Frands påfrandslavrsen@gmail.com og vær med i lodtrækningen om et gavekort efter de fire runder i konkurrencen. Vi glæder os til mange spændende besvarelser - slip endelig fantasien og drømmene løs.

23. januar 2021

Dansk Skak Union har besluttet helt at aflyse divsionsturneringen 2020/21.  Skakligholdet nåede at spille to runder, og de øvrige hold nåede at spille en enkelt kamp, før Covid-19 lukkede det hele ned.

Der bliver således ikke kåret nogen danmarksmester i 2021, og der er ingen oprykkere og nedrykkere.  8. Hovedkreds har endnu ikke meldt ud, om det samme gælder for de øvrige rækker - mesterrækken og nedefter, men det er nok kun et spørgsmål om tid før det sker.

Det er rigtig trist, men ikke helt overraskende, eftersom det stadig trækker ud med åbningen af foreningslivet, mødebegrænsninger og afstandskrav.

18. januar 2021

Tak for de mange gode skakoplevelser vi har modtaget i sidste uge. I dommerkomiteen skulle vi vælge en vinderhistorie, som vi offentliggør i dag. Vinderen blev Freddy Nielskov, der i en alder af 14 år i avisen fejlagtigt blev kåret som amtsmester. Læs Freddys historie.

I denne uge er temaet inspireret af den situation, vi alle befinder os i og har gjort snart et år. Opgaven lyder sådan: “Hvordan har du fået stillet din skaksult siden 11. marts 2020?”. Mange har måske spillet eller bare fulgt onlineskak, andre har været i gang med at spille skak på et rigtigt skakbræt og atter andre har måske valgt at træne eller læse om skak helt på egen hånd. Fortæl om, hvad DU har gjort ift. skak det sidste års tid og send dit svar til Hans på senest søndag den 24. januar. Husk, at du skal være medlem af Hillerød Skakklub for at deltage. Vinder du i denne uge, er du med i lodtrækningen om et gavekort efter konkurrencens 4. uge.

10. januar 2021

Fortæl om dine tanker om og erfaring med skak - og vind en præmie.

I denne kolde tid, hvor vi ikke engang kan varme os over et parti skak i klubben, sætter vi i stedet gang i en lille konkurrence, der kun er for medlemmer af Hillerød Skakklub. Den løber over fire uger, og der er både æren ved at vinde og et gavekort på 500 kr. til enten Dansk Skak Salg eller Stoltz Vine på spil. Hver uge kommer her på siden en ny opgave, som I kan sende jeres svar på senest førstkommende søndag.
I bestyrelsen udvælger vi hver uge en vinder blandt jer, der har sendt et svar ind. Efter de fire uger trækker vi lod for at finde vinderen af gavekortet mellem de fire ugevindere.

Denne uges opgave lyder: “Fortæl om din bedste skakoplevelse”. Der er fuldstændig frit slag med hensyn til form og indhold - det kan handle om et bestemt parti, nogle mennesker du har mødt, et sted du kom hen eller hvad som helst med et islæt af skak. Send din besvarelse senest søndag den 17. januar til Hans og Frands på hejskak@gmail.com og frandslavrsen@gmail.com.

Vi glæder os til at læse om en masse spændende, fantastiske, følelsesladede og betydningsfulde skakoplevelser. Og hvis I giver samtykke til det, vil vi offentliggøre vinderbesvarelserne her på siden. God skrivelyst.