Junior turneringerSjællandsmesterskaberne for ungdom 2018

Af Peter Willer Svendsen

Sjællandsmesterskaberne for ungdom blev afholdt i Frederikssund, lørdag d. 2. juni 2018.

Hillerød var repræsenteret af Clara og Christian i gruppe F, Magni i gruppe E og Afan i Elitegruppen.
Se turneringsresultaterne.

Clara og Christian var til deres første individuelle turnering, så Sjællandsmesterskabet var selvfølgelig en meget stor udfordring. Det blev ikke til mange point, men der faldt lidt af undervejs. Trods den stærke modstand, var begge fokuserede under hele turneringen, og selv om pointene ikke blev mange, var det tydeligt at spillet blev bedre og bedre i løbet af turneringen. De mødtes i deres indbyrdes opgør i sidste runde, hvor de skulle afgøre, hvem af dem, der fik den bedste placering.

Gruppe E, hvor Magni var deltager, var stævnets største gruppe, og gruppen har masser af talent. Det gør også, at der er mange, der kan slå hinanden, hvilket også skete. Ratingfavoritten var dog lidt skarpere end modstanderne i flere afgørende situationer, og endte med at løbe af med sejren. Magni blev nummer 10, hvilket er en god præstation i den gruppe, specielt set i lyset af, at han er oppe mod den senere gruppevinder i næstsidste runde.

Elitegruppen var nærmest afgjort på forhånd. Nicolai Kistrup fra BMS havde 600-1000 mere i rating end de øvrige fem deltagere, og kørte sikkert sejren hjem med maksimum. Afan var oppe imod Nicolai i første runde, og tabte. Nederlaget havde desværre sat sig meget i Afan, og han havde efterfølgende svært ved at få spillet til at fungere.

Mesterskaber er altid enormt hårde turneringer at deltage i. Specielt i ungdomsmesterskaber, hvor mange kæmper for at vinde deres første titel. Så selv om alle spiller med et ratingtal, er det ikke altid tallene holder. Derfor er turneringerne også enormt god træning, da der på ingen måde bliver givet ved dørene.

Det er mit indtryk, at alle havde en dejlig dag, og jeg er sikker på, at alle fire deltagere er blevet lidt bedre skakspillere!

Til toppen


Det åbne skånske skolemesterskab 2017

 

Carsten (Magnis far) fortæller

Jeg synes lige, jeg ville fortælle, hvordan det gik med Magni til i det åbne Skånske skolemesterskab den 16. september.

Mange af de bedste juniorspillere fra både Sverige og Danmark var taget til Malmø for at deltage i turneringen.
Magni startede med at tabe det første parti, men han kom stærkt igen og vandt de fire næste partier. Det bragte ham op på en samlet sjetteplads. Det sjette parti tabte han desværre, men vandt det syvende og sidste parti og endte på en 4-8 plads blandt de 45 deltagere i gruppen op til 10 år.

Til toppen


København Open 2017

Lørdag den 29. april spillede ca. 200 unge skakspillere med i København Open i skoleskak på Frederiksberg Rådhus. Magni Cederholm fik en flot 1. plads i basisgruppen, som er for skakspillere, der har spillet skak-turneringer før.

 
Frederiksbergs borgmester overrækker Magni Cederholm en pokal.

Til toppen


Hillerød Skakklubs Ungdoms Grandprix 2017

Klubbens første turnering i DSU´s U-GP cyklus, var en intim turnering med 10 deltagere. Turneringen blev spillet i lørdags d. 22. april 2017. Med 10 deltagere sammenlagt, lagde vi alle aldersgrupper sammen i en schweizer-gruppe. Det gav selvfølgelig en vis styrkeforskel, men da vi opretholdt præmier i alle aldersgrupper, gik alle med stor entusiasme til partierne. Der blev spillet en masse god og underholdende skak. Der var flest deltagere i de yngste grupper U 8 og U 10. Spillerne i disse grupper viste overraskende godt spil, deres meget unge alder taget i betragtning.

Micki vandt turneringen og aldersgruppe U 14. Marius blev nr. 2, og vinder af U 12. På en 3.-4. plads kom Magni og Nikolaj Li fra Køge, begge U 10. De spillede et omkampsparti, for at afgøre aldersgruppen. Her vandt Magni efter en meget koncentreret indsats. U 8 blev vundet af Peter Vedel fra Brønshøj.

 
Magni Cederholm ved en tidligere turnering.

Da turneringen var domineret af spillere i de yngste aldersgrupper, blev partierne afviklet meget hurtigt, og vi fik hele turneringen overstået i løbet af formiddagen. Det gik så hurtigt, at DSU´s formand, der ville kigge forbi, først nåede frem, da det hele var overstået. Selv om det gik hurtigt, var der som nævnt tidligere, stadig meget god og underholdende skak. Det var en intensiv, men også hyggelig og sjov formiddag.

Se alle resultaterne hér.

Til toppen


Viking Cup 2017 i Frederikssund

Der var hurtigskak på programmet i lørdags, hvor næsten 100 skakspillere mødtes i Frerikssund for at dyste i den traditionsrige Viking Cup.
På juniorsiden var der to unge med fra Hillerød Skakklub ud af de i alt 16 deltagere og det var Magni Cederholm og Emmelie Kaaregaard.
Inden sidste runde delte Benedicte Kistrup (BMS) og Magni føringen, men da Magni tabte, så endte Benedicte med at vinde gruppen alene.

Magni fik derfor en flot delt 2. plads med 5 points i 7 runder og Emmelie scorede 2½ points hvilket rakte til en 13. plads.

Tak til Frederikssund Skakklub for en veltilrettelagt skakturnering.

Se alle resultaterne i turneringstabellen.

Til toppen


Ungdoms Grand Prix 2017 i Allerød

I lørdags deltog 4 af vores juniorspillere i Ungdoms Grand Prix i Allerød.
I U 08 fik Caroline en pæn præmie på 200 kr. som bedst placeret i rækken.
Pengene skal gå til et nyt skakur udtalte Caroline efter turneringen.

Magni fik en flot placering som nr. 4 af 15 i U 10 og desuden deltog Emmelie i denne række og hun blev nr. 11.
Philip deltog i U 14 og det var desværre ikke hans dag med en 6 plads af 6 deltagere i rækken.
Resultaterne kan ses i turneringstabellerne.

Caroline modtager sin præmie af Allerød Skakklubs formand Jakob Werner.

Til toppen


DM i Skoleskak 2016

Magni Cederholm deltog i weekenden i DM i Skoleskak og var Hillerøds eneste repræsentant. Han spillede i en stærk gruppe E og klarede sig udmærket med en score på 50% (3½ af 7).

Til toppen


DM i ungdomsskak 2016

3 af vores juniorer har netop deltaget i DM i skak for ungdom i Køge.
Marius og Magni stillede op i U10 hvor der deltog 27 drenge og piger og de fik begge 3 p. af 7 mulige.
Bedst gik det Micki som stillede op i U14 og endte flot med 2,5 af 5 med kun et nederlag og en forventet score på kun 0,95! På billedet spiller Micki remis med de hvide brikker mod Sander fra Køge, der havde over 600 mere i rating!
Se turneringsresultaterne.

 

Til toppen


Det åbne junior Københavnermesterskab 2016

Magni deltog i Det Åbne Junior københavnermesterskab i lørdags (24. september) og fik en rigtig flot tredjeplads i u-10 (Gruppe-E). Der deltog 38 spillere i mesterskabet, 17 af dem i Gruppe-E.
Junior københavnsmesterskabet er samtidig åbningen på det københavnske Juniorgrandprix, som løber frem til sommeren 2017.
Se turneringsresultaterne.


Magni og resten af E-gruppen.

Til toppen


Holbæk løvfald 2016

Magni deltog i "Holbæk Løvfald 2016" i kategorien op til 1300 i rating.
Det var hans første voksenturnering og første turnering med lang betænkningstid. Magni endte på en flot delt fjerdeplads med en score på 3 af 6 og fik en præmie, som den med en rating på op til 1000, der klarede sig bedst i turneringen. Se turneringsresultaterne.

 
Magni og hans mor.

Billedet er fra det interne familieopgør, der fandt sted under turneringen. Da en af deltagerne meldte afbud, trådte Magnis mor til, så de undgik en oversidder. Og det var ikke for point-høstens skyld, der blev 0 af 6.

Til toppen